Clicky

Zaterdag van 9-12 uur op de radio: Zuidplas in het Weekend

Copyright Omroep Zuidplas

Elke zaterdag van 9 tot 12 uur. Altijd goed gevuld met nieuws, achtergronden, activiteiten, Zuidplassenaren, het weer en lekkere muziek. In drie uur gezellige radio ben je weer helemaal bij!

Dit zijn de radio frequenties waarop je kunt luisteren of luister online en klik hier

Enkele van de onderwerpen van dit weekend

  • Raadslid Ferry van Wijnen van Trots op Nederland geeft een reactie op het plotselinge vertrek van Rita Verdonk uit de politiek.

  • Communiceren is niet moeilijk maar kan soms wel lastig zijn. Op 24 oktober in Moerkapelle gaat het hierover in een workshop voor mantelzorgers en belangstellingen. Corrie Vroon van Agathos Thuiszorg vertelt er meer over.

  • Het Cortlandt-aquaduct is lek. We spreken met Rijkswaterstaat over de herstel werkzaamheden en het onderhoud van dit aquaduct.

  • Vrijwilliger Anita Val vertelt wat er te doen is op de IJsselthuis Fair op 24 okt in Zevenhuizen. Dit wordt georganiseerd door de Stichting IJsselthuis, van het Hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel.

  • We gaan een kijkje nemen op de boslocatie in Moordrecht, daar is het iets minder bossig nu. Daar zijn zo'n 300 bomen verdwenen die daar volgens de natuurvereniging best hadden kunnen blijven staan. We gaan langs op deze locatie om te horen wat de omwonenden er van denken.

  • Nederland leest.... op locatie bij de Bieb in Zevenhuizen, je kunt daar gratis een boek ophalen. Onze reporter gaat op bezoek en kijkt meteen of ze daar al een beetje bieb 2.0 zijn. Vorige week was alleen de bibliotheek uit Nieuwerkerk in de uitzending dus nu is het de beurt aan de Groene Venen.

  • De gemeente Zuidplas maakt een structuurvisie waarin komt te staan hoe Zuidplas er uit ziet in 2030. Een mooi boek met teksten, plaatjes en kaarten. Daar was 100.000 euro voor begroot en dat is niet genoeg. De gemeente zegt niet de mensen in huis te hebben die dit boekwerk kunnen maken en voor het inhuren van een deskundige is geld nodig. Dat geld, 78.000 euro om precies te zijn, wil de gemeente uit de reserves halen en daarvoor heeft ze toestemming aan de gemeenteraad gevraagd. De CDA fractie vindt de 100.000 euro wel genoeg en raadslid Roeland de Graaff komt morgen een toelichting geven waarom. Ondertussen heeft de redactie deze week een onderzoek gedaan naar wat structuurvisies in andere gemeente kosten en we peilden de meningen bij de andere fracties in de gemeenteraad.

  • Patricia van Schaick heeft een nieuw netwerk opgezet voor ondernemersbijeenkomsten. We vragen haar hoe dat in zijn werk gaat en of ze nog activiteiten in petto heeft voor Zuidplas.


  • De prijs dit weekend: een hele mooie en lekkere Haloween taart van RiTaart!De prijs die we mogen weggeven aan de winnaar van de prijsvraag is heel bijzonder deze week. Het is een Haloween taart die speciaal gemaakt is door RiTaart. Vorige week maakte zij al een hele mooie en heerlijkeOmroep Zuidplas taart dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Wie gaat er winnen, misschien jij wel? Luister zaterdag van 9-12 en geef het goede antwoord op de prijsvraag door via 0180-320700!

  • En is er het weerbericht met Leen de Koning, lokaal nieuws, de activiteiten kalender en nog veel meer luisteren dus!