Clicky

Nieuwe pont Moordrecht-Gouderak in gebruik genomen

Copyright Omroep Zuidplas
Velen vonden het maar eng, vooruit erop en dan achteruit er weer af: het pontje over de Hollandse IJssel tussen Moordrecht en Gouderak. Dat is nu over, er is een nieuwe doorrijpont.

De nieuwe pont nog in KrimpenDe nieuwe pont werd twee maanden geleden al te water gelaten, maar was nog niet in gebruik. Afgelopen vrijdagavond heeft de pont z'n eerste officiële 'dienstrit' gemaakt. De nieuwe pont vervangt de twee oude ponten Vegomo 5 en Vegomo 6.

Twitteraar @GwoonDen was aanwezig bij de eerste vaart. Alle foto's en filmpjes op deze pagina zijn van zijn hand.

Hier komt de pont vanuit Krimpen - waar de boot gebouwd is - aangevaren en wordt gelijk de eerste dienstvaart uitgevoerd:

Nog een filmpje van de pont:

De oude pontjes worden uit de vaart genomen, zij mogen uitrusten na jarenlang trouwe dienst:


Reactie's (4)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jaap 20-8-2011 21:17

Moordrecht en Gouderak, gefeliciteerd met deze nieuwe veerpont :party:. Hopelijk is er vanaf nu een soepeler doorstroming van het verkeer tussen deze mooie dorpen.

Zijn er al bezoekers met overvaar ervaringen?

Bernie Putters 21-8-2011 10:38

Als geboren en getogen Gouderakker met vele, vele zeemijlen ervaring op de pont gaat dit nieuws mij natuurlijk wel aan het hart... Die klassieke omkeerpont is toch altijd wel heel karakteristiek geweest. Talloze malen zag ik mensen klooien om op de pont te komen. Of nog grappiger: eraf, als de pont was omgedraaid.

Aan de pont heb ik ook wel herinneringen, net als vele Gouderakkers en Moordrechtenaren. Ik weet nog dat ik als jong ventje eens mijn portemonnee in het water liet vallen. Ik zag de portemonnee drijven en de pontbaas was zo vriendelijk om hem, met de klep van de pont, uit het water te vissen. De papiertjes in de portemonnee waren helaas niet meer leesbaar, maar het gaat natuurlijk om het gebaar!

Tja, en nu is er eigenlijk een 'normale' pont. Jaap, ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik ga hem zeker binnenkort uitproberen. En misschien rij ik er dan, uit gewoonte, toch stiekem achteruit op! Haha, en dan vragen of 'ie toch om wil keren!

Adriana 23-8-2011 13:51

De oude veerponten varen nog. Dus iedereen die de nieuwe wil zien zal nog geduld moeten hebben.

HVN 24-8-2011 13:23

De nieuwe vaart dus heen en weer naar de werf?

Wink