Clicky

Ingebruikname carillon Dorpskerk Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas
Op zaterdag 3 september werd het carillon van de Dorpskerk in Moordrecht na een renovatie en uitbreiding in gebruik genomen. Omroep Zuidplas maakte een video-impressie.

Het carillon van de Dorpskerk in Moordrecht dateert van 1962. Bij het toenmalige onderhoud van de kerktoren werd deze voorzien van een klokkenspel van 18 klokken, te bespelen vanaf een elektronisch keyboard. Na de renovatie heeft het carillon nu 38 klokken en een stokkenklavier. Hierdoor kan er een grotere verscheidenheid aan muziek op gespeeld worden. Jaarlijks zullen er daarom, naast de andere evenementen, concerten georganiseerd worden met binnen- en buitenlandse beiaardiers.

Dankzij bouwkundige aanpassingen wordt het mogelijk om het carillon te bezichtigen en de beiaardier bezig te zien. Groepen belangstellenden en schoolklassen zijn dan welkom om van dichtbij te zien wat er gebeurt met als hoog(s)tepunt natuurlijk het uitzicht over Moordrecht.