Clicky

Historische vereniging zoekt oud borduurwerk

Copyright Omroep Zuidplas
De Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel zoekt oud borduurwerk, zoals merklappen. Men heeft dat het liefst veilig ingelijst en uit de eigen plaats, maar dat zijn geen voorwaarden, meer is welkom.

Vanaf februari is er op de zolder van de Oudheidkamer een wisselexpositie van borduurwerken uit bruiklenen en uit eigen bezit. Bel naar conservator Marijke Edel of naar de Oudheidkamer: 0180-318871 of 312228.

Hoezeer ook borduurwerk lokale geschiedenis weer kan geven tonen twee merklappen uit de eigen HVN-collectie: één van een openbare school van 1932 en één van de christelijke school van 1918. De eerste is van een telg uit de steenplaatsfamilie met de passende naam Kleijbeuker. De laatste is van Katrien Muit van later de handwerkwinkel aan de Kerklaan (nu: L’Écrit).

De website hvnweb.nl is altijd het bekijken en doorzoeken waard. Wie dat ook vindt kan  op deze voor de Geschiedenis Online Prijs 2011 genomineerde site stemmen. De site zelf bevat een banner om te stemmen voor die publieksprijs.