Clicky

Gerard van Dongen blogt over Parijs-Roubaix

Copyright Omroep Zuidplas
De wielerklassieker Parijs - Roubaix staat bij wielrenners bekend als de “hel van het Noorden”. Iemand die daar alles van weet én er over blogt is de Nieuwerkerker Gerard van Dongen.

Gerard van Dongen in het Bos van Wallers tijdens de toerversie 2010Op  8 april wordt deze klassieker voor de 110de keer gereden. Gerard van Dongen heeft een speciale blog opgezet over Parijs - Roubaix. Vanaf 1971 heeft hij geen editie gemist en weet nog precies waar hij heeft gekeken. In deze klassieker draait het volgens hem nog om het oerwielrennen zoals begonnen is; de strijd van het individu, nog zonder ploegentactiek.

Zelf over de casseien
Gerard gaat dit jaar de toerversie van Parijs-Roubaix voor de vierde keer ook zelf rijden. Eén keer in de 2 jaar komen er zo'n 3000 fietsers om de tocht te rijden. Op zijn blog komen interviews met wielrenners, verslagen van voorgaande edities, materiaal, casseien en er is nog veel meer over te schrijven en te vertellen.

In het gesprek dat Zuidplas in het Weekend op 14 januari 2012 had met Gerard van Dongen vertelt hij gepassioneerd over waarom hij zo van deze tocht houdt.