Clicky

Wisselexpositie ‘Vlijt van vroeger’ in Oudheidkamer

Copyright Omroep Zuidplas

De Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) is zaterdag 3 maart open van 14.00 tot 17.00 uur. 

Te zien is de nieuwe wisselexpositie'Vlijt van vroeger' met merklappen en ander borduurwerk uit eigenbezit en uit bruiklenen. Een voorbeeld van het laatste is eenborduurwerk van D. Ververs-Tobé met de vijf arbeiderswoningen, diede gemeente in 1901 bouwde aan de Hoofdweg (daar nu Vrijheidslaangeheten). Als altijd zijn er ook weer aanwinsten.

De Oudheidkamer van de HVN is en is tevinden op 's-Gravenweg 6a in de monumentale boerderij "Nooit Gedacht", nabij de Capelse grens. De toegang is gratis. Buiten de open middagen zijn groepsbezoeken mogelijk: bel 0180-312228. Het volgende open dagdeel is de middag vanzaterdag 7 april. 

Foto: Borduurwerk van huisjes aan wat nu deVrijheidslaan heet.