Clicky

Miljoen minder beschikbaar voor onderhoud buitenruimte

Copyright Omroep Zuidplas

De komende jaren is er in Zuidplas fors minder geld beschikbaar voor het onderhoud van wegen en groen. Er wordt jaarlijks een bedrag van een miljoen euro minder aan uitgegeven.

Een deel van de bezuiniging wordt opgevangen doordat er efficiënter gewerkt kan worden na de fusie. Ruim de helft het bedrag wordt echter gevonden door het niveau van onderhoud te verlagen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het minder vaak onkruid vrijmaken van plantsoenen en minder snel herbestraten van wegen en voetpaden. De verwachting is dat het aantal klachten flink gaat toenemen.

Op 15 maart werd het nieuwe beheerplan al behandeld in een commissievergadering. Doordat de bezuinigingstaakstelling al eerder is vastgesteld, kunnen de grote lijnen in het plan niet veranderen. Wel werd er aandacht gevraagd voor de straten en voetpaden rond verzorgingshuizen. Ook werd het College nogmaals verzocht om meer toezicht te houden op aannemers die in opdracht van nutsbedrijven in de straten graven.

Dinsdagavond 27 maart behandelt de gemeenteraad het onderhoudsplan voor de openbare ruimte in Zuidplas. Omroep Zuidplas doet live verslag van de vergadering via radio en een live blog op deze site.

Beluister een interview over dit onderwerp met raadsleden Roeland de Graaf (CDA) en Aart Slobbe (CU-SGP)