Clicky

Oppositie Zuidplas denkt na over motie van wantrouwen

Copyright Omroep Zuidplas

De oppositie partijen in de gemeente Zuidplas hebben maandagavond nagedacht over het indienen van een motie van wantrouwen. Belangrijkste reden is de OZB soap die de afgelopen maanden is ontstaan.

De motie zal vanavond eventueel ingediend worden tijdens de maandelijkse raadsvergadering. De verschillende partijen hebben maandagavond overleg met elkaar gehad. De oppositie vindt dat de raad niet volledig is ingelicht over de problemen die er zijn met de OZB heffing dit jaar. De vraag is echter of de coalitie partijen meegaan in de kritiek. Sinds november vorig jaar heeft de coalitie nog maar een meerderheid van 1 zetel.

Vooral bedrijven hebben een te hoge OZB heffing in de bus gehad. Informatie hierover is pas naar buiten gekomen op het moment dat de bezwaar termijn is verstreken. Het College heeft al aangegeven dat de teveel betaalde OZB retour gaat naar de belasting betaler. Hoe dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

De situatie is inmiddels zo ingewikkeld dat er weinig mensen meer zijn die het nog kunnen volgen. Vanavond staat de politieke discussie over het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. Omroep Zuidplas maakt weer een live verslag via de radio en een live-blog op deze website.

Forum gebruiker Thom heeft afgelopen zaterdag geprobeerd om de situatie uit te leggen. Zie deze blog.