Clicky

Ferry van Wijnen: "Het gaat niet om personen, het gaat om het geheel"

Copyright Omroep Zuidplas
De afdeling Zuidplas van Trots op Nederland heeft vertrouwen in lijsttrekker Hero Brinkman ondanks dat hij een ex-PvdA-er is. Zo vertelde raadslid Ferry van Wijnen afgelopen zaterdag in Zuidplas in het Weekend.

De ontwikkelingen gingen ineens heel snel voor de partij Trots op Nederland, die op dit moment alleen nog maar in de lokale politiek is vertegenwoordigd. Op de ledenvergadering ruim een week geleden was het aanvankelijk de bedoeling dat er uit een "top 12" de landelijke lijsttrekker zou worden gekozen. Toen kwam het bestuur met Hero Brinkman op de proppen en in de tijdsdruk naar het inleveren van een partijnaam voor de kiesraad en de stelligheid van Brinkman was het snel besloten. Van Wijnen moet wel bekennen dat een leider met het charisma en de contacten van Hero Brinkman niet in de top 12 zat.

Hero Brinkman (Bron: wikipedia)Normen en waarden
Van Wijnen legt uit dat hij liever meer tijd had gehad om de basis voor de samenwerking met het Onafhankelijke Burger Platform van Hero Brinkman steviger te maken. Dat zal nu richting de verkiezingen versterkt moeten worden. Er zijn al een aantal "kikkers uit de kruiwagen gesprongen" en hij sluit niet uit dat er meer lokalen zullen vertrekken. Persoonlijk vindt hij het belangrijk dat de politieke normen en waarden van Trots gelden waarbij "we de dingen met elkaar doen en besluiten met elkaar nemen".

"Nog enkele ander zaken"

Zo maakte hij zich wat zorgen over het bericht dat aankomende dinsdag 19 juni om 11:15 niet alleen een nieuwe naam door Hero Brinkman gepresenteerd gaat worden maar ook "nog enkele andere zaken". En dat "nog enkele andere zaken" zou nu net iets kunnen zijn waar de "sleutelfiguren" in de partij ook eerst van af moeten weten. Op de blog van Trots afdeling Zuidplas kreeg hij snel een positieve reactie van Hero Brinkman en dat stemt Ferry positief over de samenwerking in de toekomst.

Over wat de plannen van Trots landelijk en lokaal zijn vertelt hij meer in het interview dat hieronder is te beluisteren.