Clicky

Verkeersouders gezocht in gemeente Zuidplas!

Copyright Omroep Zuidplas
Dinsdagavond 19 juni is er een informatieavond voor verkeersouders. Harriët Gargoskij is verkeersouder voor VVN Afdeling Zuidplas en ze schreef deze blog. In een interview vertelt ze waarom verkeersouders zo belangrijk zijn.

Afgelopen jaar is snel voorbij gegaan. Begonnen als Verkeersouder in Moordrecht, ben ik nu ‘Coördinator Verkeersouders’ en bestuurslid van Veilig Verkeer Zuidplas. Grappig hoe je ongemerkt steeds meer gaat doen ;-). Zoals ik al geschreven heb in vorige blogberichten, heb ik meegewerkt aan een aantal acties vanuit Veilig Verkeer Zuidplas omtrent scholen, zoals parkeercontroles, fietsverlichtingscontroles en de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Het afgelopen jaar zijn we vanuit Veilg Verkeer Zuidplas bezig geweest met de vraag: “Hoe kunnen we meer Verkeersouders werven in gemeente Zuidplas?” en “Wat verwachten we eigenlijk van een Verkeersouder?” Samen met de gemeente Zuidplas zijn we daarom een actie gestart om meer Verkeersouders in de gemeente te werven.

Informatieavond
Daarom organiseren we op dinsdag 19 juni a.s. een informatie-avond voor a.s. Verkeersouders. (Klik hier voor meer informatie.) Er wordt een korte presentatie gehouden over wat een Verkeersouder doet en waar Veilig Verkeer Zuidplas Verkeersouders voor kan gebruiken. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kan iedereen onder het genot van een drankje nog even napraten.

Afgelopen zaterdagmorgen ben ik door Omroep Zuidplas geïnterviewd over deze inforatie-avond en over wat Verkeersouder zijn nou eigenlijk inhoudt. Het interview is hieronder terug te luisteren.

Wil je meer informatie over wat een Verkeersouder is en doet? Of wil je Verkeersouder worden? Kijk dan ook eens op de website van Veilig Verkeer Zuidplas. of op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de informatie-avond op 19 juni a.s. komen! Aanmelden kan via deze link.