Clicky

Dromen die uitkomen

Copyright Omroep Zuidplas
Eind 2010 begon ik op Zuidplas Actief me te mengen in discussies die online stonden. Ik reageerde op foto’s, deed mee met spelletjes en leerde zo in een korte tijd veel mensen kennen.

Marco van den Arend en burgemeetster Gert-Jan Kats

In Februari 2011 hoorde ik veel van de afdeling communicatie van Gemeente Zuidplas. Ze begonnen met een Qwiek project. Ik heb me vrij actief ingezet voor dit project, met als eindresultaat een mooie Qwiek troffee voor de Qwiekste Zuidplassenaar. Ik heb hier wel eens een blog over geschreven.


In de qwiek week won ik, door mijn inzet, een ticket om een week gratis te sporten. Sindsdien ben ik lid geworden van de sportschool aan de Doortocht in Nieuwerkerk aan den IJssel en fiets ik ook nog iedere dag "sportief" naar mijn werk in Capelle.

Later dat jaar, op een regenachtige woensdag in November werden we bij ons op het werk bijeen geroepen. Het ging niet goed met de zaak. Er kwamen bezuinigingen. Ik zat gelukkig nog goed, maar veel van mijn collega's moesten helaas vertrekken. Het bedrijf ging verhuizen naar Breda en hierdoor kon ik niet meer op de fiets naar mijn werk. Ook miste ik per dag te veel tijd voor mijn dochter van 1,5 jaar. Ik besloot op te stappen. Niet meteen, maar wel na de succesvolle verhuizing begin 2012.

Bij toeval vind Ik een erg leuke baan in Gouda en besloot weer met de fiets te gaan. Dit was een prima voornemen, maar het viel eigenlijk wel tegen. Naar Gouda is het 45 minuten fietsen. Je bent niet afhankelijk van files, wel ben je afhankelijk van het weer. Warmte, wind of regen. Zou een scooter de oplossing zijn?

Ik ga me oriënteren op scooters en maak proefritjes. Tot er opeens op de sportschool een leuke actie kwam. Breng een vriend aan en maak kans op een auto of scooter. De actie loopt tot eind juni en dat is dan nog maar vier maanden. Tot die tijd kan ik blijven fietsen en nog even (be)sparen.

Uiteindelijk bracht ik mijn moeder en mijn vrouw aan als leden van de sportschool. Ik maakte dus 2x kans. Ik hield er financiëel alvast rekening mee. De begroting thuis had ik ook al opgemaakt in 2 varianten:
1. Als ik de scooter win
2. Als ik niet de scooter win

Onderweg naar mijn werk bekeek ik elke scooter die me inhaalde of tegemoet kwam. De weken kropen voorbij en het weer was erg wisselvallig. Het brak me een beetje op. Ik kreeg ook last van mijn beenspieren. Overbelasting misschien? Ik ga er mee naar de dokter.

Marco van den Arend tijdens de Spinningmarathon 2012Ik had me al ingeschreven voor de spinningmarathon van dit jaar. De dokter wil alleen niet, dat ik in het rood ga en raad het me af. Ik heb geen sponsors gezocht, want ik kan geen representatieve tegenprestatie leveren en had ik vorig jaar al de meeste sponsors.

Tijdens het spinnen ga ik er in het middelste uurtje tussenuit om me door de fysiotherapeut te laten behandelen om zo het derde uur weer mee te kunnen doen. Leontien van Moorsel deed het eerste uur, daarna nog twee uur van de instructeurs van de sportclub en na de spinningmarathon gingen ze de auto en de scooter nog verloten. Eindelijk!

Dus zonder sponsors, met motivatie, maar met de rem er op deed ik mee met de spinningmarathon. Er komen veel bekenden van me kijken en ik krijg veel aanmoedigingen. Wat is het dan moeilijk om me in te houden op de fiets, terwijl de instructeurs ons ook nog eens opzwepen.

Als de laatste beats uit de speaker zijn gekomen, worden de grote sponsors in het zonnetje gezet en er worden mooie woorden gesproken als dank voor de opgebrachte 5100 euro voor de drie goede doelen (Care for Kids, Zuidplas Helpt en Hospice IJsselthuis). Als laatst wordt de trekking gedaan voor de scooter en de auto. Op dat moment sta ik al naast de spinningfiets bij mijn familie. Ik zie hoe er een lootje wordt getrokken en hoor: "Deze persoon is een kanjer van vorig jaar en heeft dit jaar wat rustiger aan gedaan." Tja... Dan gaat er ineens iets door me heen, dat zou ik wel eens kunnen zijn. Ik hoor vanaf mijn wolk alle 4 de woorden van mijn naam uitgesproken worden: Marco van den Arend. Ik blijf twee seconden stokstijf staan...

Uitreiking van de prijs tijdens de Spinningmarathon 2012Totaal in euforie loop ik naar de sportschooleigenaar toe en ontvang een handdruk en zeer mooie woorden. Daarna loop ik terug naar mijn familie en hoor ik veel mensen me onderweg feliciteren... Ik kan me daar nog maar vlagen van herinneren... Ik heb de scooter echt gewonnen begin ik me te realiseren. Dit wilde ik ZO graag!! Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik ga voortaan naar mijn werk met de scooter! Dit komt ook echt op het juiste moment!

Ik wil via deze weg mijn vrouw en mijn moeder bedanken, want door hun lidmaatschap, ben ik nu in het bezit van de scooter. Mijn dank gaat ook uit naar de sportschool, want deze actie was natuurlijk helemaal op mijn lijf geschreven!

 

Redactionele aanvulling:

De zondag na de Spinningmarathon belde Omroep Zuidplas met Marco tijdens het programma Zuidplas in het Zomerweekend. Klik hieronder op afspelen om het interview te beluisteren.