Clicky

Birgitta Sundström schilderde Linda de Mol in "Sterren op het doek"

Copyright Omroep Zuidplas
Birgitta Sundström Jansdotter was te zien in de eerste aflevering dit jaar van het TV programma “Sterren op het doek” waarin drie kunstenaars een schilderij van een bekende Nederlander maken.

De in Nieuwerkerk aan den IJssel wonende Zweedse kunstenares was blij verrast dat ze een schilderij van Linda de Mol mocht maken omdat ze graag "sterke en stoere" vrouwen schildert. Ze werd benaderd door het programma en vond het meteen een heel leuk idee. Met alle camera's er bij wel een hele bijzondere ervaring.

Kasteelachtige sfeer
Linda de Mol door Birgitta Sundström Jansdotter voor Ze heeft in historische huis Trompenburg in een kasteelachtige sfeer vragen gesteld aan Linda, die ook vragen stelde, en lang niet alles is in de 30 minuten durende uitzending terecht gekomen. Thuis moest ze met alle informatie in 8 dagen omzetten in een schilderij. Doordat ze nog van alles over Linda had uitgezocht kwam ze op een droomachtig schilderij uit.

Verrassende keuze
Linda zit in een grote porterschair in het midden van het leven, voorgesteld door het water. De kleur blauw vond Linda het mooist en dat werd de hoofdkleur van het hele schilderij. De zwanen maakten het gevoel compleet. De keuze die Linda uiteindelijk maakte was heel verrassend.

Beluister onderaan dit artikel het gesprek met Birgitta Sundström Jansdotter dat Zuidplas in het Weekend had op 14 januari 2012.

De aflevering van Sterren op het doek met Linda de Mol en Birgitta Sundtröm Jandotter is hieronder te bekijken. 


Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.