Clicky

Nieuwerkerkse Joan Franka naar Eurovisie Songfestival

Copyright Omroep Zuidplas

Joan Franka uit Nieuwerkerk aan den IJssel gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

De zangeres nam het zondagavond met het nummer 'You and Me' op tegen Ivan Peroti en Pearl Jozefzoon.

Joan kreeg zware kritiek op haar outfit van zowel juryleden als Twitteraars, maar bleef haar Indianentooi trots dragen.

Ondanks haar opvallende outfit heeft Nederland toch massaal voor de zangeres gestemd. Ook vanuit Twitterende inwoners van Zuidplas kwamen enthousiaste reacties. Journalist Peter Schilthuizen van Het Kanaal analyseerde het opvallende optreden als volgt: Snufje Amy MacDonald, beetje Klukkluk, lekkere deun: prima geschikt voor #songfestival die Indianenact van Joan Franka! #wezijnaanwinnetou!

VVD raadslid Jan Hordijk stelde enthousiast: “Jippie zuidplas positief!!! Joan wint!!!. Zijn opponent in de raad, PvdA’er Mogens Domela Nieuwenhuis reageerde met: En nu een lekkere discussie op Zuidplasactief of ze nu met of zonder hoofdtooi op het podium moet gaan staan. Ik zeg: "Met"

Het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De eerste halve finale wordt gehouden op dinsdag 22 mei, de tweede halve finale wordt gehouden op donderdag 24 mei en op zaterdag 26 mei volgt de finale.


Reactie's (12)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Marcel 27-2-2012 12:27

Grappig dit. Net liedje bij iTunes gedownload. Dat indianenpak zag er iets "eigenwijs" uit, maar ach het is wel origineel.

dinie 27-2-2012 13:53

Ik wens haar alle succes van de wereld, liedje klinkt gezellig....

Maar ik vind nog steeds winnen door stemming niet helemaal terecht. de ene heeft meer vrienden /familie/bekenden dan de ander, promoten is wat je dan moet doen.Al die vrienden /familie/bekenden roepen weer anderen op om te stemmen.

Het is dus in mijn ogen door al je vriendjes enz als je wint. Ik vraag me af of er dan echt nog naar de kwaliteit van het zingen en de muzikaliteit word gekeken.


Een gewone jury zoals voorheen in elke provincie en elk land, dat zou pas eerlijk zijn. Ik zal nu best veel mensen over me heen krijgen, maar dat geeft niet,want dit is mijn bescheiden mening.

groet van Dinie

buur 27-2-2012 19:28

Het liedje vandaag weer geluisterd en ik kreeg me toch een brok in me keel! En ik er toch ook heel vrolijk van.

Het gaat over 2 kinderen van 5 en 3 die met elkaar indiaantje spelen en elke morgen als ze wakker worden meteen weer naar elkaar toe willen.

Zo herkenbaar en ontroerend. Joan draag je tooi en wees er trots op.

Marcel 27-2-2012 20:47

Mocht de redactie nog tijd hebben om als service een filmpje te "embedden", hierbij een link naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=sAumN35cgyg

Redactie 27-2-2012 20:53

Dankjewel Marcel, filmpje staat er bij!

Cees 27-2-2012 23:25

Ik heb de laatste jaren helemaal niks met het festival gehad, maar dit liedje stemt me erg vrolijk. Beetje Amy MacDonald, country, lekker vrolijk. En natuurlijk onze Nieuwerkerkse trots! Ik hoop van harte dat het de komende weken vaak te horen is bij Omroep Zuidplas (radio èn televisie).

jan baas 28-2-2012 17:15

Ik heb net als Cees al jaren niets meer met het songfestival. Zonde van de tijd en het geld wat er ingestoken wordt. In het verleden was het een leuke opstap voor beginnende artiesten die iets vernieuwens deden. nu is het een strijd tussen landen om de beste te zijn. Het ene land gunt het andere land het licht in de ogen niet en andere, bevriende landen, verdelen de punten onderling. Het is het mooste voorbeeld hoe verdeeld we in europa eigelijk zijn, en dat over de rug van vaak zeer goedwillende en zeer getalenteerde artiesten. Afschaffen en het geld voor betere doeleinden gebruiken.
Om op Joan terug te komen. Ik heb het leidje beluisterd en ben het met Cees eens. Klink heerlijk en is verfrissend vergeleken bij wat we de laatste jaren te horen hebben gekregen.

dinie 28-2-2012 17:39

Ja hoor Jan, je hebt gelijk, maar Joan verdiend zeker lof voor haar liedje...

jan baas 28-2-2012 18:23

@Andre
Wat dacht je van Sieneke. :Sp

Cees 28-2-2012 22:06

Dat deuntje zit de hele dag al in mijn kop. Mijn eerste associatie was met Amy MacDonald, maar nu komt ook Soeur Sourire om de hoek kijken met haar Dominique.

Ben benieuwd of jullie ook dergelijke associaties hebben...

Redactie 28-2-2012 23:34

Reacties van de Eurovisie Community. (via @pvdrenth)

Cora de Vries 29-2-2012 2:01

Het optreden had ook wel wat van onze eigen Lenny Kuhr, die weliswaar zonder hoofdtooi, maar in net zo'n simpele lange jurk en met gitaar, ook eenvoudig rustig zingend en spelend voor de microfoon bleef staan en daarmee toch maar mooi won destijds. Ook bij mij is Joans' deuntje in m'n hoofd een dreuntje en dat is heel niet onaangenaam.
Heb zondagavond meteen gegoogled naar de tekst, maar die vandaag pas gevonden en het gaat inderdaad over 2 spelende kinderen etc., zoals buur hierboven al vertelde, alleen niks over indiaantje spelen, dus de link met de uitdossing van Joan en de andere rond het kampvuur trommelende en dansende meisjes, heb ik niet gevonden. Omdat ik die link al luisterend niet ontdekte, zocht ik juist de volledige tekst......