Clicky

Eerste paal Bac-locatie in Moerkapelle

Copyright Omroep Zuidplas

Het opknappen van de dorpskern van Moerkapelle is weer een stap verder. Maandagmiddag 12 maart werd een ouderwetse eerste paal geslagen op de voormalige locatie van de firma Bac in Moerkapelle.

Eerste paal Bac locatieBurgemeester Gert-Jan Kats, wethouder Rinus Bosman, Vestia-directeur Hans van der Horst, de heer Bac Sr. en de heer Reijm van de Nederlandse Hervormde Kerk werden aan het werk gezet. Gezamenlijk moesten ze met een touw het gewicht van de heimachine ophijsen, om het vervolgens met een klap op de heipaal te laten neerkomen.

In het dorpscentrum van Moerkapelle wordt hard gewerkt aan nieuwe winkels en appartementen. Eind januari werd de eerste paal geslagen voor een nieuwe grote supermarkt.

De paal die maandagmiddag werd geslagen komt onder een complex met winkels op de begane grond en zeven huurappartementen daarboven. Ook is er ruimte voor een zalencentrum van de Nederlandse Hervormde Kerk.