Clicky

Joke en Louis Bekker weg bij Omroep Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Wegens verschil in inzicht met het bestuur van Omroep Zuidplas hebben Joke en Louis Bekker besloten hun activiteiten bij Omroep Zuidplas te beëindigen.

Het verschil in inzicht richtte zich voornamelijk over de vorm van leiding, kwaliteitsverbetering en over de toekomst van een Lokale Omroep.

 “De laatste zes en een half jaar hebben wij met veel plezier het actualiteiten programma op de zaterdag gedaan, jaarlijkse evenementen en bijzondere producties georganiseerd, vele leuke en interessante interviews mogen doen en ons met succes ingezet voor verbetering en groei van de Omroep, die ervaring nemen wij mee” zeggen Joke en Louis. Het verschil in inzicht en daarmee het bijhorende onvoldoende draagvlak is echter zo groot geworden, dat er een keuze gemaakt moest worden.

Via deze weg bedanken wij de vrijwilligers van Omroep Zuidplas, maar ook iedereen in Zuidplas die wij voor de microfoon en de camera hebben gehad en via alle andere wegen hebben leren kennen voor de prettige contacten en de samenwerking. Wij wensen de Omroep alle goeds in de toekomst.

Joke en Louis Bekker


Reactie's (25)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

ReneM 22-3-2012 12:45

Jammer dat dit moest gebeuren Sad Joke en Louis, bedankt voor al jullie inzet en tijd voor Omroep Zuidplas! ;d) Van mij ook de beste wensen voor de toekomst!

marcovdarend 22-3-2012 12:59

Dank voor jullie tomeloze inzet! Veel succes met het invullen van de vrijgekomen vrije tijd. We zien elkaar vast nog wel eens!

Marcel 22-3-2012 13:07

Heel erg jammer dit. Niet alleen in termen van "resources" maar ook juist omdat dit aan beide kanten veel pijn moet doen. Jammer dat er (kennelijk) niet een gulden middenweg gevonden kon worden...

Bedankt voor jullie inzet in ieder geval Louis en Joke!!

dinie 22-3-2012 13:38

Ik ben hier heel verdrietig over....ik wil en kan er verder niets over zeggen.....Ik zal hen verschrikkelijk missen!!!

Cor V 22-3-2012 13:37

Aan die beslissing moeten toch wel zeer grote verschillen in inzicht en beleid ten grondslag hebben gelegen, want Joke en Louis waren zeer enthousiaste "kartrekkers". Heel erg jammer dat zo iets dan in een breuk moet eindigen.
Zèlf heb ik bij herhaling mijn medewerking aangeboden om mede gestalte te geven aan Zuidplas TV. Ik heb er zelfs een avond verzorgd over het maken van TV items. De ontvankelijkheid bleek niet groot om van mijn kennis en ervaring, opgedaan bij een andere lokale TVomroep, gebruik te maken, want daarna werd het stil. Ik ben van mening dat onze gemeente Zuidplas recht heeft op een eigen lokale TVomroep, onafhankelijk van (maar wel in samenwerking met) de gevestigde radioomroep, want TV is geen "radio met beeld". De vraag is welke richting het met de TVplannen nu uit zal gaan. Ik ben er erg benieuwd naar.
Cor V

thde 22-3-2012 16:41

Joke & Louis: het beste voor de toekomst!
Thom

jan baas 22-3-2012 18:53

Ik heb het genoegen gehad door deze twee kanjers te zijn ondervraagd toen ik op de lijst van de provinciale staten stond. Goed voorbereid en toch niet de bedoeling om iemand onderuit te halen. Gewoon informatief en onafhankelijk. Ik zal hun stemgeluid en bevlogenheid missen. Veel succes in de hopelijk nog lange en gezonde toekomst welke voor jullie ligt
Jan Baas

dinie 22-3-2012 22:16

Ik sprak vanavond nog drie luisteraars die altijd met genoegen naar de interviews van Joke en Louis luisterden,duidelijk, rustig en helder werd mij gezegd.Deze mensen hebben geen PC en namens hen zet ik het hier voor hen neer, graag gedaan natuurlijk.

Jan Dirk Dorrepaal 23-3-2012 14:13

Ik bewaar een goede herinnering aan het recente interview met U over de Zuidplaspolder problematiek.
U was goed voorbereid en plezierig in dat gesprek. Kortom jammer dat U weggaat.
Bedankt!
JdD

Louis 23-3-2012 22:56

Beste mensen.

Hartelijk dank voor alle lieve reacties, en de waardering voor wat we hebben gedaan.
Ook dank aan de mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen bevragen, het vertrouwen wat ze mij gegeven hebben om vaak over lastige en moeilijke zaken te komen praten
Interviewen dat heb ik met hart en ziel gedaan en altijd met belangstelling voor wat die ander drijft.
Om met Joris Linssen te spreken (dat heb ik ook mogen doen),van de mensen waarmee je praat ga je een beetje houden, bij deze dus.

Tot ziens Joke Bekker.

dinie 24-3-2012 10:49

Ach Joke, fijn je even hier te zien en te lezen wat je schrijft
Dank je wel

Lieve groet van Dinie

JAMES 25-3-2012 19:21

Joke en Louis,

Wij hebben altijd van jullie genoten met de inzet die jullie er in staken, we waren het niet altijd eens, maar gelukkig kwamen wij er altijd uit, jullie hebben er alles aan gedaan wat in je vermogen had en nog zou hebben, maar jammer genoeg werd dit niet gewaardeerd, zelfs de columm van Joke op vrijdagmorgen werd nog verwijderd bij "naar het weekend met Nan en Dinie", want ik heb bericht gekregen van div. luisteraars dat ze deze columm missen.
Wij als account van deze site wisten niet dat de beheerders deze hadden afgehaald wat ik ten zeerste betreur,

lieve groet
James en Nan

dinie 25-3-2012 20:53

Joke blijft gelukkig haar columns maken, dat zou iedere willekeurige luisteraar kunnen doen. Maar ik ben blij dat we van die leuke items niet verstoken blijven, dus we nemen geen afscheid van haar. Zie je wel? De wereld is rond, we komen elkaar altijd weer tegen.

Cora de Vries 25-3-2012 22:16

Wie zijn toch die 'beheerders' van Zuidplas Actief, c.q. leiding van omroep Zuidplas (verwarrend; is dat nu hetzelfde ?) ?
Zijn dat zelf ook vrijwilligers? Hebben zij bepaalde officiële bevoegdheden of zo, en zo ja, namens wie?

Ik heb nu al bij een aantal items en gebeurtenissen de indruk gekregen dat op deze voor iedereen in Zuidplas bedoelde site én bij onze lokale omroep, geen volledig vrije meningsuiting bestaat. Heb ik dat mis?
Ik zie ook al een tijdje medegebruikers van deze site die als protest over negatieve zaken die hier plaatsvonden, hun mond hebben dichtgeplakt op hun profielfoto.

Als er zoveel weerstand is tegen de houding en/of daden van 'de beheerders' of 'de leiding', kunnen die dan wellicht beter maar worden vervangen? Door wie werden zij aangesteld? Hebben ze een bepaalde zittingsduur of zo?
Nu jarenlang voor de omroep werkende en gewaardeerde vrijwilligers weggaan, door niet te overbruggen meningsverschillen, wordt het dan geen tijd om schoon schip te maken voor het beheer/de leiding en met onbelaste andere mensen (onbelast qua 'kwesties') verder te gaan, opdat iedereen weer zonder ergernis z'n onbetaalde werk kan doen én z'n inbreng op de site kan hebben, ook al is die wellicht weleens kritisch?

Of zie ik het als gewone gebruiker van deze site, als buitenstaander vanaf de zijlijn, helemaal verkeerd?
.

Redactie 25-3-2012 23:32

Beste Cora,

De moderatie van de website van Omroep Zuidplas (inclusief voorheen Zuidplas Actief) wordt door een groep vrijwilligers gedaan. De vrijwilligers toetsen bijdragen aan de huisregels. Bij Omroep Zuidplas mag je zeggen wat je wilt, mits dit binnen de huisregels valt, zoals gebruikelijk.

Meer info over de omroep vind je hier voor verdere vragen kun je contact opnemen via contact.

JAMES 26-3-2012 22:23

Beetje raar antwoord van de redactie want met de column van Joke Bekker was niets mis, en dacht inderdaad dat we leven in een land van vrije menings uiting en wat ik vreemd vind, is dat ze zonder berichtgeving de column van onze account hebben gehaald.

k. ritisch 27-3-2012 3:27

@ALLEN

Het is bijna twee jaar geleden volgens mij dat ik voor het eerst kennis maakte met Louis Bekker, in relatie tot Omroep Zuidplas en toen nog Zuidplas Actief. Resulteerde toen al snel in een ontmoeting in levende lijve in het het Van der Valk Hotel. (Op een of andere manier wel vaker de plaats van her-verbinding in relatie tot OZ.) Ondanks dat er toen een crisisje bezworen moest worden, was het een prettige kennsimaking. Al snel volgde kennismaking met verschillende andere mensen voor en achter de schermen bij Omroep Zuidplas, waaronder ook Joke Bekker: eveneens een prettige kennismaking.

Ik ben in de loop der tijd diep onder de indruk geraakt van al het moois dat door hard werken van een groep betrokken vrijwilligers (en daaraan inherent een variëteit aan persoonlijkheden) is neergezet. Met Omroep Zuidplas staat er naar de bescheiden mening van ondergetekende iets ontzettend moois, iets unieks en iets met een grote potentie voor de toekomst. Het doel: verbinden.

Gezien Louis en Joke Bekker hieraan volgens mij vanaf het eerste uur hebben bijgedragen, is hun vertrek hoe dan ook een aderlating en verlies. Dat is niet anders voor de overige betrokkenen die ook verwond raken door alle zaken die zich nu voltrekken. Een energielek voor alles en iedereen.

Ik maak geen onderdeel uit van Omroep Zuidplas als organisatie anders dan dat ik dankbaar gebruik maak van het forum en de overige faciliteiten van de omroep en altijd vrijblijvend open stond en sta voor ruggespraak, sparren en meningsvorming, uiteraard vanuit mijn eigen autonome positie.

Ik begrijp dat er de behoefte kan bestaan om u te uiten, hier en elders. Dat is menselijk: het is gewoon heftig wat er allemaal gebeurd. Echter, gezien het moois dat er tot op heden is neergezet in het kader van Omroep Zuidplas, iets waaraan iedereen een bijdrage heeft geleverd, inclusief (en juist ook door) de mensen die zich genoodzaakt voelen afscheid te nemen, met als doel verbinden, zou ik iedereen, maar dan ook echt IEDEREEN, willen oproepen om niet (nog meer) afbreuk te doen aan al dat moois dat door jullie gezamenlijk is neergezet, door te verzanden in een of andere loopgravenoorlog in of rondom OZ. Niet doen.

Botsen staat verbinden vaak in de weg. Ontegenzeggelijk. Soms gaat verbinden, in welke vorm dan ook, ook weer niet zonder botsen. Zie wat er staat, zie wat er door jullie allemaal is neergezet.

Soms is er door botsen geen weg meer terug in de tijd. De weg voorwaarts is dan nog wel een optie.

(Bots...)

Neem afstand.

Neem tijd.

Het samenbrengende doel was toch verbinden?

Makkelijk kletsen vanuit mijn positie. (Al bedriegt de schijn ten deze, zoveel kan ik u vertellen.) Het is slechts de hoop die ik uitspreek.

De verwezenlijking is aan jullie, ALLEN..

Cor V 27-3-2012 9:30

Als luisteraar/kijker van Omroep Zuidplas onderschrijf ik volledig hetgeen door Cora hier werd neergezet. Ook ik heb dezelfde vragen. Wel gemakkelijk om iedereen op te roepen om te zwijgen als je zèlf de antwoorden al weet...
Opening van zaken door de omroep zelf lijkt gewenst, dat is echte democratie. De luisteraar/kijker heeft daar recht op.

k. ritisch 27-3-2012 14:05

Als een conflict (mede) een persoonlijk karakter heeft, terwijl betrokkenen eerst langdurig met elkaar samengewerkt hebben en gezamenlijk iets moois hebben neergezet, dan heb ik persoonlijk als gebruiker er geen behoefte aan om op een openbaar forum deelgenoot te worden van persoonlijke conflicten die afbreuk doen aan het doel van de organisatie en een groep mooie mensen aan vrijwilligers in verdeeldheid doet brengen.

In dat kader zie ik de relatie tot democratie of een vermeend recht om dingen te weten die inmiddels een persoonlijk karakter hebben niet zoals @Cor V deze kennelijk wel ziet. Maar wellicht begrijp ik hem verkeerd.

Wat ik wel zie is een afbreukreukrisico voor een organisatie en vooral voor betrokkenen, die wellicht meer gebaat zijn om hierin beschermd te worden zonder daarbij partij te kiezen.

Dat mag u makkelijk vinden.

wdwaard 27-3-2012 14:39

Als de kruitdampen opgetrokken zijn zal blijken dat het allemaal weer eens een storm in een glas water is geweest.
Soms moeten gewoon ego's opzij gezet worden om tot resultaten te komen. Samenwerking en inlevingsvermogen is niet zo simpel als het lijkt.

Cor V 27-3-2012 16:09

Noch Cora, op wiens vragen ik, zoals ik schreef, ook wel een antwoord zou willen weten, noch ikzelf hebben namen genoemd. Daar gaat het niet om. Het gaat ook niet om partij kiezen in welke gerezen conflict dan ook. Het gaat om openheid van zaken nu gebleken is dat er kennelijk verschillende opvattingen zijn over het functioneren van OZ. Dus wie zijn de "eigenaren" van de organisatie OZ, wat is nu eigenlijk de doelstelling, wie geven daar leiding aan, door wie wordt dat allemaal gefinancierd, wie houden daarop toezicht, wie controleren dat allemaal, zijn dat allemal vrijwilligers en uit hoofde van welke maatschappelijke functie doen ze daaraan mee, enz., enz. Wie zijn de leidinggevenden van de organisatie, de hoofdredacteur(en), de redacteuren, enz, enz. Kortom hoe steekt het in elkaar? Of is dat geheim?

ReneM 27-3-2012 18:21

Cor, je kan hier lezen over Omroep Zuidplas: http://omroepzuidplas.nl/over-omroep-zuidplas (staat onder de knop "Omroep" en dan "Over ons). Het beantwoord wel niet al je vragen maar geeft toch een beetje achtergrond informatie. Omroep Zuidplas is een stichting met een groep vrijwilligers die hun vrije tijd voor de omroep inzetten.

k. ritisch 27-3-2012 21:16

@Cor V

Ik lees dat het u niet gaat om namen of partij kiezen.

Mijn mening is dat gezien er sprake is van een conflict met inmiddels een persoonlijk karakter, betrokkenen beschermd moeten worden door het conflict niet te externaliseren. (Neem afstand, neem tijd.) Het is vers, wonden liggen open en de neiging is groot om vanuit emotie te reageren. Het is nu aan het bestuur om vervolgstappen te zetten. Uiteraard staat het u vrij om met mij van mening te verschillen. Ik ben slechts een gebruiker van dit forum en ik heb persoonlijk er geen behoefte aan om op een openbaar forum deelgenoot te worden van persoonlijke conflicten die afbreuk doen aan het doel van de organisatie en een groep mooie mensen aan vrijwilligers in verdeeldheid doet brengen.

Veel informatie die u zoekt is openbaar raadpleegbaar, zoals u ongetwijfeld ook wel zult weten. De eigenaar van de omroep is de Stichting Omroep Zuidplas, ingeschreven onder KvK nummer 41173335.

Het besluitvormende orgaan in een stichting is het bestuur. Het bestuur bestaat uit de voorzitter (Johannes Jacobus de Jong), de secretaris (Gerrit Simon Mulder) en de penningmeester Jan Gerard Vellekoop.

Een stichting heeft geen leden zodat de dualistische structuur zoals bij een vereniging (hersteld, hier stond eerst stichting) ontbreekt.

Een stichting beoogt een doel te verwezenlijking met een daartoe bestemd vermogen. Het doel mag niet inhouden het doen van uitkeringen aan oprichters of orgaanbemensers.

De macht bij een stichting ligt in formele zin bij het bestuur en in feitelijke zin ook, althans bij de gratie van een actief bestuur, De macht is geconcentreerd bij het stichtingbestuur tenzij door het bestuur andere organen in het leven zijn geroepen met bevoegdheden. Een en ander wordt bepaald in de statuten. Van de concrete invulling van het gekozen bestuursmodelbij OZ heb ik geen kennis, al weet ik wel dat het bestuursmodel in ontwikkeling is. Het doel van de Stichting Omroep Zuidplas is het exploiteren van een lokale omroep, waaronder op grond van de Mediawet ook internetactiviteiten vallen.

De taak van het bestuur is het besturen van de stichting, waaronder wordt verstaan het vormen en voeren van het algemeen en dagelijks beleid, de benoeming van bestuurders en eventuele andere orgaanbemensers en het extern in rechte vertegenwoordigen van de stichting. Een van de mensen die benoemd is door het bestuur is de hoofdredacteur die daartoe van het bestuur verschillende bevoegdheden zal hebben gekregen. De hoofdredacteur heeft de mededeling geplaatst uit functie te treden.

Op grond van de Mediawet voorziet de gemeente in de financiering van een lokale omroep. Tevens kunnen inkomsten gegenereerd worden door advertentieactiviteiten. De Mediawet schrijft in dit kader strikte eisen voor om de onafhankelijkheid van een lokale omroep te waarborgen. Het Commissariaat van de Media ziet toe op de naleving hiervan.

Verder heeft @ReneM hierboven ook een link geplaatst met informatie. Als u verder nog geïnteresseerd bent in de organisatie en diens mogelijkheden tot culturele bijdragen, dan is er op 31 maart a.s. in de Batavier een openbare bijeenkomst waarin nog meer informatie is te vergaren.

Cor V 28-3-2012 9:13

Beiden dank voor de informatie.
k.ritsch spreekt van een openbare bijeenkomst van Omroep Zuidplas op 31 maart in de Batavier.
Wellicht heb ik interesse om er heen te gaan, maar waar is hierover meer informatie te vinden?
Cor V

Cor V 28-3-2012 9:21

Inmiddels op de site van de gemeente een publicatie gevonden van een zgn "cultuurborrel".
Misschien daar maar eens een kijkje gaan nemen dan.
Cor V