Clicky

Zuidplas gaat tol heffen op toegangsweg Nesselande (update)

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Zuidplas gaat vanaf volgende week tol heffen bij de Groenewegbrug richting Nesselande. Naast het dichten van een financieel gat wordt op deze manier een verkeersprobleem opgelost.

De politiek in Zuidplas heeft afgelopen dinsdag 27 maart een voorstel dat de tolheffing mogelijk maakt unaniem aangenomen. De tol opbrengsten worden geschat op zes ton per jaar.

In de ochtendspits gaat het verkeer vanuit Nesselande 2 euro betalen voor het gebruik van de Groenewegbrug. In de avondspits moet het verkeer de wijk in hetzelfde bedrag betalen.

Aanstaande zondag wordt de apparatuur aangebracht om de tolheffing mogelijk te maken. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de werkzaamheden in de vroege morgen uitgevoerd.

Sinds de bouw van de wijk Nesselande is de hoeveelheid verkeer enorm toegenomen op het grondgebied van Zuidplas. Bij de rotonde in de N219 richting de Rotterdamse wijk staan dagelijks files. Tot op de dag van vandaag komen de provincie en Rotterdam er niet uit wat er moet gebeuren om de files op te lossen.

Het college en de raad in Zuidplas zijn het nu unaniem eens dat het tijd wordt om het file probleem op de N219 eigenhandig op te lossen.

UPDATE: Vanmorgen is de tolapparatuur aangebracht.

UPDATE: Vanmorgen is de tolapparatuur aangebracht.