Clicky

Brandstichting in moskee Prins Bernhardstraat Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In een moskee aan de Prins Bernhardstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel is in de nacht van 7 april brand gesticht. Een voorbijganger heeft het vuur snel kunnen doven en daarmee erger voorkomen.

Brandstichting 7 april foto: Michael de ManDe brand werd zaterdag rond 3.30 uur gemeld. Op het moment dat de brandweer arriveerde had een buurtbewoner het beginnende vuur al uitgemaakt. De buurtbewoner is door een ingegooid raam binnengekomen. Hierbij zou het zijn hand bezeerd hebben. De man is nagekeken in een ambulance.

De brandweer heeft ook de deur van het gebouw geforceerd om politie onderzoek mogelijk te maken. De politie verzoekt mensen met meer informatie over de brandstichting te bellen met 0900-8844.

In het gebouwtje aan de Prins Bernhardstraat is sinds een aantal jaar een moskee gevestigd van de Stichting Islamitische Errahmane Moskee. Voorheen was de wereldwinkel gebruiker van het gebouw.

Foto's bij artikel: Michael de Man

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Max12 8-4-2012 3:02

In Nieuwerkerk wonen kennelijk lieden die niet sporen. Er is in Nederland vrijheid van Godsdienst. Grondwettelijk bepaald. Wat maakt het nu uit of je Katholiek bent, Hervormd, Moslim, Remonstrant, Gereformeerd of wat dan ook. Al die gewone mensen die een geloof willen beleiden zijn daar vrij in. Geen enkel geloof predikt geweld tegen zijn medemensen. Je moet wel beseffen dat de gewone mensen geloven in rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, en juist daarom hun geloof beleiden. Dat zijn universele waarden. Ik heb nog nimmer problemen gehad met moslims. Ze waren juist vriendelijk en behulpzaam. Ik heb het dan niet over extremisten. Maar als men juist in Nieuwerkerk tracht een Moskee in brand te steken zeg ik dat die mensen extremisten zijn, mogelijk haatdragende mensen uit Nederlandse oorsprong. Ze moesten zich schamen.