Clicky

Werkgroep Mpigi bijna klaar voor vertrek

Copyright Omroep Zuidplas
De afgelopen maanden hebben 14 jongeren van in en om de Stroom hun best gedaan om het streefbedrag van €22.000 op te halen, om de werkvakantie mogelijk te maken.
Het is ze gelukt. Ze zijn zelfs over dat bedrag heen. Nu zijn ze bezig met de laatste loodjes aan het sparen voor pleisterwerk en eventueel verf en ramen en deuren. Om niet alleen een grof gebouw achter te laten, maar om het nog completer te kunnen maken en misschien zelfs wel gebruiksklaar. Hieronder nog een terugblik en een vooruitblik: de laatste activiteiten voor vertrek. Het Afrikaans diner In totaal hebben 35 mensen uit Moordrecht en omstreken genoten van de heerlijke Afrikaanse smaken. Er werd een waar Afrikaans menu opgesteld door Daan Veldhoen en de Oegandese Maggie. Er werden Oegandese pannenkoeken uitgedeeld (chapati) op prachtige schalen dit moest natuurlijk op de echte Afrikaanse manier met de handen gegeten worden! Uiteindelijk hebben ze er een mix menu van gemaakt met de smaken van de Afrikaanse keuken maar met de Nederlandse eetgewoontes dus met (bestek) eten. Een zeer geslaagde avond, met heel veel positieve reacties en € 630,- voor Mpigi. Koninginnenedag Op een prachtige zonnige Koninginnedag heeft de Mpigi groep de hele dag braadworsten en hamburgers gebakken. Tot groot succes van de inwoners van Moordrecht. De hamburgers en braadworsten vlogen over de kraam. Ook konden sponzen in de gezichten van de Mpigi deelnemers worden gegooid, ook een groot succes! De totale opbrengst van deze prachtige dag was €970! Nog even Over enekel weken is het al zover. Het aftellen is dus al een klein beetje begonnen. De inentingen worden in juni gezet, de training door Livingstone voor de jongeren zal plaats vinden en ook krijgen de jongeren allemaal nog een individueel gesprek met iemand van de leiding. Sommige jongeren zitten nu nog te zweten op hun examens, om straks hopelijk met diploma op zak het vliegtuig in te kunnen stappen. Eenmaal andermaal… Wat hebben de gitaar van Eric Clapton en het handtasje van Margaret Thatcher gemeen? Ze zijn geveild en de opbrengst ervan ging naar het goede doel! Op vrijdagavond 29 juni houdt de Mpigi-groep een veiling bij opbod. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de Stee te Moordrecht. Aan het eind van de avond zal dan ook eind bedrag dat we hebben opgehaald voor Oeganda bekend gemaakt worden. De veiling is hun laatste actie en ze vragen dan nog eenmaal uw medewerking. De werkgroep is namelijk nog op zoek naar goede en waardevolle veilingitems. Bijvoorbeeld een (modern) kunststuk, een goede fiets, een zilveren theepotje, een heerlijke wijn, een verrekijker, een gourmetstel, een kappersbon, een hangmat, een groot dienblad (van riverdale) Heeft u iets? stuur dan een mail naar: werkvakantiempigi@gmail.com. De opbrengst van de veiling gaat uiteraard in zijn geheel naar het Oeganda-project. Niets ‘aan te geven’? Wees welkom! Geef 'n pietsie voor Mpigi. Uitzwaaidienst 1 juli Op zondagochtend om 10.00 uur zal er in de dienst in de Dorpskerk in Moordrecht gedag gezegd worden tegen de jongeren. Ze hopen en bidden voor een gezegende reis en veilige terugkomst met veel mooie herinneringen. Zoe ook de eerder gepubliceerde artikelen over deze vrouwenreis naar Oeganda: geef-een-pietsie-voor-mpigi werkvakantie-oeganda-mpigi geef-n-pietsie-voor-mpigi moordrechtse-jongeren-van-mpigi-zitten-niet-stil jongeren-werkvakantie-oeganda-mpigi-boeken-vliegtickets