Clicky

Subsidie-overeenkomst bibliotheken zonder Nieuwerkerk (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Het bestuur van de Nieuwerkerkse bibliotheek was de grote afwezige tijdens het ondertekenen van een subsidie-overeenkomst met de gemeente Zuidplas. De overeenkomst werd woensdagmiddag 16 oktober ondertekend.

Begin dit jaar spraken de twee bibliotheekbesturen in de gemeente Zuidplas af om in de loop van dit jaar samen te gaan. Na veel gesprekken is deze fusie nog steeds niet in kannen en kruiken. Deze zomer kwam het bestuur van de Nieuwerkerkse bibliotheek tot drie keer toe niet opdagen bij een gesprek met de gemeente, meldde wethouder Verbeek tijdens de bijeenkomst.

Inmiddels is er wel overeenstemming tussen de gemeente Zuidplas en de Groene Venen. Dit is de organisatie die al langer het bibliotheekwerk in Moordrecht en Zevenhuizen uitvoert. De komende jaren is er 12 euro per inwoner beschikbaar voor het bibliotheek werk. Alle bibliotheken zullen op termijn gaan verhuizen naar een andere en kleinere lokatie. De verhuizing in Zevenhuizen is als eerste aan de beurt. Dit gaat plaatsvinden rond de komende jaarwisseling.

Komend jaar kan de Nieuwerkerkse bibliotheek nog subsidie ontvangen via de Groene Venen. Vanaf 1 januari 2015 is dit echter voorbij en moet de fusie rond zijn. Verantwoordelijk wethouder Verbeek verwacht en hoopt dat het bestuur van de Nieuwerkerkse bibliotheek gaat bewegen.

Zie ook onderstaande videoreportage: