Clicky

De Rotte van begin tot eind beschreven in bijzonder boek

Copyright Omroep Zuidplas

De geboren en getogen Rotterdammer Koos Termorshuizen heeft donderdag 24 oktober zijn boek over de Rotte tussen De Wilde Venen bij Moerkapelle en de wereldhaven in Rotterdam gepresenteerd.

De officiële overhandiging en presentatie van het bijzondere boek vond plaats bij de roeibaan in de Eendragtspolder. Koos Termorshuizen groeide op langs de Rotte en was in zijn schooltijd een fervent roeier op de Rotte. Inmiddels is hij woonachtig in Amersfoort en betrokken bij de roeivereniging aldaar.

Het boek met de titel: De Rotte- van Wilde Veenen tot wereldhaven telt 240 pagina’s en beschrijft de volledige rivier van het begin bij Moerkapelle tot het einde in Rotterdam. Ook de geschiedenis van het belangrijke water komt uitgebreid aanbod.

Foto via Twitter Jos Wassink. Eind september was Koos Termorshuizen telefonisch te gast in het programma Zuidplas in het Weekend, beluister hier het interview: