Clicky

Bouwplan voormalig gemeentehuis Zevenhuizen van de baan

Copyright Omroep Zuidplas

Er gaat definitief een streep door het huidige plan op de locatie van het voormalig gemeentehuis in Zevenhuizen. De gemeente Zuidplas en projectontwikkelaar Vink zijn niet tot overeenstemming gekomen.

De gemeente Zuidplas heeft vandaag openbaar gemaakt dat het huidige plan niet doorgaat. De oorzaak hiervan is dat de projectontwikkelingscombinatie Vink-Zondag bij nader inzien van mening is dat het huidige plan in de huidige vastgoedmarkt niet haalbaar is.

Het project bestaat uit 1100 vierkante meter aan winkels, 22 appartementen en 7 woningen op de plaats van het voormalige gemeentehuis en de bibliotheek.

In juni heeft de gemeente definitief besloten af te zien van de gemaakte afspraken. Er was nog geen intentie-overeenkomst getekend. De gemeente gaat zich nu beraden op hoe het nu verder moet met de locatie van het gemeentehuis in Zevenhuizen.

Het gemeentehuis en de aangrenzende voormalige brandweerkazerne staan al sinds de fusie leeg. Het besluit heeft ook gevolgen voor de bibliotheekruimte. De bibliotheek was ook betrokken bij de herontwikkelingsplannen.

De zaak over de herontwikkeling van de gemeentehuislocatie sluimert al langer. Na de gemeentelijke fusie schreef de gemeente Zuidplas een prijsvraag uit. Ontwikkelaars mochten hun plannen voor de centrumlocatie kenbaar maken. Uiteindelijk won de ontwikkelingscombinatie Vink-Zondag deze prijsvraag. Interessant was destijds dat Vink-Zondag niet de hoogste prijs voor de grond bood. Maar omdat de gemeente Zuidplas zo gecharmeerd was van hun plan, werd toch voor deze deels Moordrechtse ontwikkelingscombinatie gekozen.

Sinds dat moment zijn de betrokken partijen verder gaan rekenen. Vink-Zondag kwam tot de ontdekking dat het plan in de huidige vastgoed- en huizenmarkt steeds moeilijker werd. In november vorig jaar zei directeur Frans Vink in weekblad Het Kanaal al dat de ontwikkelingscombinatie in overleg wilde met de gemeente. Hij was van mening dat de eerder gedane aanbieding niet meer realistisch was.

Reactie's (6)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Bernie Putters 17-7-2013 12:47

Als toevoeging op bovenstaand artikel: het artikel uit Het Kanaal van november 2012 dat wordt genoemd, is te lezen via onderstaande link:

www.computters.nl/portfolio/artikelen-uit-het-kanaal/230-plan-nieuwbouw-...

Bernie Putters 17-7-2013 23:20

En nog een toevoeging. Want hoe zag het plan - dat nu van tafel is - er eigenlijk uit?

Een artist impression en het artikel uit april 2011 toen het nieuwbouwplan bekend werd, is te vinden via de volgende link. Het is een knipsel uit Het Kanaal.

www.computters.nl/portfolio/artikelen-uit-het-kanaal/231-nieuwe-bestemmi...

k. ritisch 18-7-2013 0:34

@Bernie Putters

Onderhoudend artikel en waardevolle aanvullingen.

Fikse tegenvaller dat het bouwplan van de baan is. Lastige startcondities om zowel voor een ontwikkelaar als voor de gemeente een uitvoerbaar plan uit te onderhandelen.

Kapitaallasten voor het voormalige gemeentehuis blijven voorlopig dus nog even bestaan en geprognosticeerde opbrengsten zijn mogelijk niet realistisch meer.

Revitalisatie Moerkapelle gelukkig in gang gezet. In Zevenhuizen is het ook hard nodig. Met enkel bouwplannen redden we het niet meer en het meerdere dat nodig is laat zich lastig afdwingen.

Deksels.

HVN 20-7-2013 7:33

En deze publicatie van 1 dag na de bekendmaking was eerder geschreven:
http://www.groenehartarchieven.nl/zevenhuizen/weblog/vernoemde-fijans#re...
Wink

Flits 30-6-2014 11:32

Herontwikkeling gemeentekantoor Zevenhuizen: Nadat de aanbesteding voor de herontwikkeling van de locatie gemeentekantoor Zevenhuizen is stopgezet in 2013 omdat de winnaar zijn bieding geen gestand deed, hebben vier nieuwe partijen op verzoek van de gemeente plannen gemaakt voor de herontwikkeling. Alle biedingen zijn te laag. Twee partijen zijn gevraagd om een optimalisatie uit te voeren. De biedingen zijn enigszins verhoogd, maar nog steeds te laag en de voorwaarden zijn niet optimaal. Hierdoor is het niet vanzelfsprekend om een van deze biedingen te accepteren. Dit voorstel geeft de verschillende mogelijkheden voor het gemeentekantoor. Hierbij worden vijf opties gepresenteerd met voor- en nadelen. Het advies is om voor optie 4 te kiezen: zelf een stedenbouwkundig masterplan en bestemmingsplan maken en vervolgens de ontwikkellocatie geschikt te maken voor verkoop. (Besluitenlijst College)

In komende Programmacommissie Ruimtelijke Plannen staat Presentatie voormalig gemeentekantoor Zevenhuizen op agenda:

Er zal een presentatie worden verzorgd over het Gemeentekantoor Zevenhuizen. Hierbij wordt ingegaan op het proces sinds de beëindiging van de aanbesteding en het voorliggende proces om tot ontwikkeling te komen. 

Jan Dirk Dorrepaal 8-7-2014 8:28

Je zou ook eens kunnen denken aan het initiatief van de provincie Drente om functie wijziging van panden in de dorpen te subsidieren mbv €1,4 mln.  Zoiets zou de provincie ZHolland ook moeten kunnen doen. Per slot van rekening hebben we de gemeentelijke herindeling dus de overbodigheid van dit exraadhuis ook aan deze provincie te danken/wijten.