Clicky

Bouwplan voormalig gemeentehuis Zevenhuizen van de baan

Copyright Omroep Zuidplas

Er gaat definitief een streep door het huidige plan op de locatie van het voormalig gemeentehuis in Zevenhuizen. De gemeente Zuidplas en projectontwikkelaar Vink zijn niet tot overeenstemming gekomen.

De gemeente Zuidplas heeft vandaag openbaar gemaakt dat het huidige plan niet doorgaat. De oorzaak hiervan is dat de projectontwikkelingscombinatie Vink-Zondag bij nader inzien van mening is dat het huidige plan in de huidige vastgoedmarkt niet haalbaar is.

Het project bestaat uit 1100 vierkante meter aan winkels, 22 appartementen en 7 woningen op de plaats van het voormalige gemeentehuis en de bibliotheek.

In juni heeft de gemeente definitief besloten af te zien van de gemaakte afspraken. Er was nog geen intentie-overeenkomst getekend. De gemeente gaat zich nu beraden op hoe het nu verder moet met de locatie van het gemeentehuis in Zevenhuizen.

Het gemeentehuis en de aangrenzende voormalige brandweerkazerne staan al sinds de fusie leeg. Het besluit heeft ook gevolgen voor de bibliotheekruimte. De bibliotheek was ook betrokken bij de herontwikkelingsplannen.

De zaak over de herontwikkeling van de gemeentehuislocatie sluimert al langer. Na de gemeentelijke fusie schreef de gemeente Zuidplas een prijsvraag uit. Ontwikkelaars mochten hun plannen voor de centrumlocatie kenbaar maken. Uiteindelijk won de ontwikkelingscombinatie Vink-Zondag deze prijsvraag. Interessant was destijds dat Vink-Zondag niet de hoogste prijs voor de grond bood. Maar omdat de gemeente Zuidplas zo gecharmeerd was van hun plan, werd toch voor deze deels Moordrechtse ontwikkelingscombinatie gekozen.

Sinds dat moment zijn de betrokken partijen verder gaan rekenen. Vink-Zondag kwam tot de ontdekking dat het plan in de huidige vastgoed- en huizenmarkt steeds moeilijker werd. In november vorig jaar zei directeur Frans Vink in weekblad Het Kanaal al dat de ontwikkelingscombinatie in overleg wilde met de gemeente. Hij was van mening dat de eerder gedane aanbieding niet meer realistisch was.