Clicky

Van Dik Hout op podium CuliNESSE 2014

Copyright Omroep Zuidplas

Van Dik Hout staat eind augustus op het podium van CulliNesse 2014. Het grote festival wordt gehouden op het strand van de Zevenhuizerplas bij Nesselande.

Na The Kik en Nielson kondigt de organisatie van het culturele, culinaire festival CuliNESSE nu de komst van Van Dik Hout aan. “We zijn super blij met Van Dik Hout, ze staan al jaren op ons verlanglijstje”. Aldus CuliNESSE organisator Brendo Festen. “Wij denken dat deze bekende nederpop band een prachtige aanvulling is op de bestaande line-up.”

Van Dik Hout is vooral bekend geworden met het nummer Zo stil in mij, wat ooit werd verkozen tot de beste Nederlandstalige singel aller tijden. Later nam Van Dik Hout de hit Mijn houten Hart op met Acda en de Munnik en de nummer 1 hit Zij maakt het verschil. “VanDik Hout is de eerste band die de triple scoort: Pinkpop, Lowlands en nu dus CuliNESSE”, zegt Brendo lachend. “Dus allemaal op 29 augustus de stembanden goed smeren, want het wordt flink meezingen.” 

CuliNESSE vindt dit jaar plaats van 28 t/m 30 augustus. Naast Van Dik Hout is er ook al bekend gemaakt dat Nielson op donderdag 28 augustus en The Kik op 30 augustus zal optreden op het culinaire, culturele festival op het strand van Nesselande.

Beluister ook een interview met een van de organisatoren, uitgezonden op zaterdag 7 juni na het bekend maken van het optreden van The Kik.