Clicky

MozArt muziekonderwijs brengt ‘Mozart op wereldreis’

Copyright Omroep Zuidplas
Op donderdag 3 en vrijdag 4 juli 2014 is het zover. Dan zijn er 6 voorstellingen van het miniproject. ‘Mozart op wereldreis’. Het is een project van Stichting MOZ-Art muziekonderwijs Zuidplas, voor en door kinderen.

 De kinderen zijn bij het maken van deze minivoorstelling betrokken geweest, m.n. bij het maken van de decors, en ze worden de komende week nog verder bij het proces betrokken, zodat zij geestelijk eigenaar worden van deze voorstelling. De voorstelling wordt gemaakt voor kinderen van hun eigen leeftijd.

Op donderdagmiddag 3 en vrijdagmiddag 4 juli zijn er voorstellingen voor leerlingen van de basisscholen. Zo’n 300 kinderen zullen de middagvoorstellingen bijwonen. De twee avondvoorstellingen zijn voor ouders, familie, vriendjes en overige belangstellenden.


Het kinderorkest Piccola Musica o.l.v. Monique van Leeuwen en de AMV-leerlingen van Corry de Klepper hebben een belangrijke rol in dit project. Daarnaast werken er ook leerlingen van andere docenten mee, zoals een cello- een piano- en een saxofoonleerling. Het verhaal gaat over de jonge Mozart die met zijn zusje door Europa (voor hem de grote wereld) reist om zijn grote muzikale talenten te laten horen. 
Afgelopen zaterdag 21 juni was er tijdens de feestelijke dag in winkelcentrum Dorrestein een compilatie te horen en te zien van deze minivoorstelling. Voor meer informatie: www.moz-art-zuidplas.nl