Clicky

Organisatie van eerste Pianomarathon meer dan tevreden

Copyright Omroep Zuidplas

Stichting Vonk, actief in Waddinxveen, en Stichting MOZ-Art actief in de gemeente Zuidplas, organiseerden op zaterdagmiddag 5 juli de eerste editie van een Pianomarathon in de aula van Stichting MOZ-Art in Nieuwerkerk.

Het klinkende resultaat van deze pianomarathon was een topprestatie. In drie rondes van elk een klein uur lieten 52 deelnemers van zich horen. Het applaus van het aanwezige publiek mag gezien worden als een aanmoediging om met muziek door te gaan.
Als afsluiting (‘Finish’) van elke ronde werd op vijf piano’s een gezamenlijk pianostuk uitgevoerd dat speciaal voor deze gelegenheid was geschreven. De compositie had de toepasselijke titel “Marathon en Athene”.
In de muziek is er nooit een winnaar, want je moet samen over de finish komen. Ook bij deze marathon gold de Olympische gedachte dat meedoen het belangrijkst is. Als bewijs van deelname kreeg elke deelnemer een medaille.
In de foyer van MOZ-art gaf sponsor Nieuwerkerkse Pianoworkshop informatie over pianobouw en piano’s.
De bedoeling is om de volgende pianomarathon in 2015 in het nieuwe onderkomen van Stichting 
Vonk (Blok 5 ) in het nieuwe centrum van Waddinxveen te gaan houden.