Clicky

Terug in de tijd tijdens BRAinS activiteit in Oudheidkamer

Copyright Omroep Zuidplas

Ook dit jaar deden kinderen weer mee met de buitenschoolse activiteiten van het project BRAinS in de Oudheidkamer in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op verschillende manieren werd stilgestaan bij de streekhistorie.

In een hooiberg konden de scholieren kennismaken met thema’s uit de geschiedenis van Zuidplas. Zo konden de kinderen bij het thema over de Maalderij graan malen en wegen bij de weegschalencollectie.

“Het is leuk om te zien hoe kinderen openstaan vooral allerlei thema’s en vervolgens het naadje van de kous willen weten. Hoeveel kost zo’n weegschaal, juf?,” aldus Karin Edel die als vrijwilliger de kinderen begeleidde. 

Foto: HVN: Conservator Marijke Edel met Brains-geschiedliefhebbers ná schooltijd.