Clicky

Wethouder op blote voeten achter vuurwerkvandalen aan

Copyright Omroep Zuidplas

Zuidplas wethouder André Muller (SP) is woensdagavond 17 december ten strijde getrokken tegen het afsteken van zwaar vuurwerk. Muller is op het moment dat hij de jeugdige boefjes in het vizier kreeg op blote voeten achter ze aan gegaan.

Via Twitter liet André Muller weten dat hij met een sprintje, op blote voeten, achter de jeugdige vuurwerkafstekers is aan gegaan. De oplettende wethouder liet weten dat de politie op de hoogte is van naam en toenaam van de jeugdige "helden".

De wethouder neemt hiermee de uitspraken en verzoeken van mede collegelid burgemeester Gert-Jan Kats zeer serieus. De burgervader roept herhaaldelijk op om melding te maken van het afsteken van het soms extreem zware vuurwerk.

Deze week krijgen ouders van jongeren een brief van de burgemeester met de oproep om met de eigen kinderen in gesprek te gaan. De brief is een navolging van een brief die de Capelse burgemeester onlangs verstuurde naar ouders in zijn gemeente. De burgemeester roept ouders op om oplettend zijn als het om het gedrag van jongeren in combinatie met vuurwerk gaat. Naast het gevaar door het bewaren voor voorraden zwaar illegaal vuurwerk op bijvoorbeeld slaapkamers draait de gemeenschap ook op voor de schade die met het zware vuurwerk wordt aangericht.