Clicky

Dierenambulance Gouda in beslag genomen door belastingdienst

Copyright Omroep Zuidplas

Eén van de dierenambulances van de DAGO in Gouda is woensdag 3 juni in beslaggenomen door de belastingdienst. Dit gebeurde tijdens een grote controle in samenwerking met de politie. De inbeslagname heeft te maken met een belastingschuld uit het verleden.

De dierenambulance heeft normaal de beschikking over twee ambulance voertuigen. Daar is er nu één van in beslag genomen Hierdoor is het werk niet helemaal stilgevallen. Het zou volgens een medewerker van de dierenambulance gaan om een bedrag van 8.000 euro dat aan de belastingdienst moet worden betaald. Vrijdag was een medewerker bezig met contact leggen met de belastingdienst. In verband met een actiedag bij de belastingdienst zou dit niet meevallen.

Tijdens de controle op woensdag hadden de politie agenten en de ambtenaren van de belastingdienst moeite met de inbeslagname. Omdat er echter geen onderscheid gemaakt mag worden tussen bijvoorbeeld een kleine ondernemer met een schuld is toch besloten de dierenambulance in beslag te nemen.

De belastingschuld is ontstaan in de periode van 2010-2013. In die periode kreeg de dierenambulance te weinig geld om de wettelijke taak voor die gemeenten uit te voeren. De dierenambulance kwam toen 60.000 euro per jaar tekort. Vanaf 2014 zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de betrokken gemeenten. De tekorten uit het verleden worden echter niet alsnog betaald. Binnen de dierenambulance is een plan opgesteld dat in 2018 moet leiden tot een gezonde organisatie waarin de schulden zijn afbetaald.

Naast gemeentelijke bijdragen is de dierenambulance ook afhankelijk van giften en donateurs. Deze maand is er ook een benefietconcert in Gouda georganiseerd. De dierenambulance in Gouda voert voor een aantal gemeenten in de regio een wettelijke taak uit. Het gaat dan om het ophalen van gewonde en dode dieren in de openbare ruimte. Alleen al in de gemeente Zuidplas gaat het om 1.000 dieren per jaar.

Zie ook update: Redding nabij voor dierenambulance in Gouda

Foto's: Sylvia van Straalen