Clicky

Redding nabij voor dierenambulance in Gouda

Copyright Omroep Zuidplas
Een voor de media verder onbekende persoon heeft vrijdag 5 juni de Dierenambulance in Gouda financiële hulp aangeboden. De persoon zou garant willen staan voor de belastingschuld van de DAGO. Dit is volgens een woordvoerder gebeurd na een publicatie van Omroep Zuidplas vrijdagmorgen.

Omroep Zuidplas publiceerde vrijdagmorgen een artikel over het feit dat de belastingdienst één van de twee dierenambulances van de DAGO in beslag heeft genomen. Tijdens een grote controle op woensdag 3 juni werd het voertuig van de weggehaald. De inbeslagname heeft te maken met financiële problemen uit het verleden.

Na de publicatie heeft de DAGO verschillende reacties gekregen. Naast collega media zat daar ook een persoon bij die de dierenambulance wil helpen om het probleem op te lossen. Dit moet maandag gebeuren omdat vandaag de juiste personen bij de belastingdienst niet meer beschikbaar waren. Dit weekend is er hierdoor in de regio maar één dierenambulance beschikbaar.

De dierenambulance in Gouda kampt met een schuld uit het verleden. Door een structureel tekort van 60.000 euro per jaar in de periode van 2010 tot 2013 zijn er schulden ontstaan. Hierdoor was de dierenambulance niet in staat om alle verplichtingen bij de belastingdienst te voldoen. Het gevolg hiervan was dat de dierenambulance als gesignaleerd stond bij de belastingdienst. Woensdag werd de auto van de weggehaald bij een grote controle.

De DAGO is actief in de gemeenten Gouda, de Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Foto's : Sylvia van Straalen