Clicky

Duidelijke visie moet leegstand tegengaan

Copyright Omroep Zuidplas

D66 heeft het college van B&W in Zuidplas opgeroepen om samen met winkeliers een visie op te stellen op over detailhandel in de gemeente. Deze visie moet helpen leegstand tegen te gaan. Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 juli diende de fractie hierover een motie in.

Ook in de gemeente Zuidplas staan steeds meer winkelpanden leeg. Eerder stelde de D66-fractie al vragen over het onderwerp.  “Leegstand is bedreigend voor de vitaliteit van onze dorpen”, stelt D66 raadslid Frans Klovert. Sluitende winkelvoorzieningen zorgen ervoor dat mensen verder moeten reizen om de boodschappen te doen en voor minder levendige dorpskernen. Bovendien zijn het lokale ondernemers die verenigingen sponsoren en zo een bijdrage leveren aan de samenleving. Als deze verdwijnen ontstaat er een probleem in het lokale verenigingsleven.

Het college van Zuidplas is al langer in gesprek met ondernemers. Daarnaast zet de gemeente erop in om meer lokaal in te kopen. “Door deze motie roepen we het college op om, net als in de regio, een gedragen detailhandel visie op te stellen. Deze visie moet leiden tot levendigere winkelstraten die toekomstbestendig zijn en leegstand voorkomen en tegengaan”, aldus Klovert.