Clicky

Wij gaan op reis en nemen mee!

Copyright Omroep Zuidplas

Dertien juli vertrok de werkvakantiegroep vanuit de PKN Gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Faraba, Gambia. 

De groep bestaat uit 20 jeugdleden tussen de 17 en 20 jaar en 4 man leiding. De groep is in Gambia met de Christelijke organisatie Livingstone.

Kort daarop schreven ze hun eerste blog: 
Na een echte uittocht uit ons dorp op Schiphol aangekomen onze eerste ik ga op reis en neem mee ervaring. Onze lieve Esther V. kwam tot de ontdekking dat haar paspoort nog thuis op de kast lag….. Pap van Vliet als de nieuwe Max Verstappen naar Schiphol waardoor wij nog op tijd waren om naar Barcelona te vliegen. Bij de incheck balie werden uitgezwaaid door Patty Brard, zo je kon wel zien dat het nog heel vroeg was. De controle hield ons lang bezig want als je op reis gaat neem je niet mee in je handbagage pindakaas, chocopasta, knijptang en zonnebrand. Enkele ponden lichter op weg naar onze eerste bestemming. In Barcelona snel onze handbagage in de kluis gestopt en op weg naar de stad. Wat een prachtige stad en wat leuk om deze te verkennen op de fiets. Echt een aanrader. De helft van de groep bezocht Camp Nou en de andere helft de Sagrada Familia. Hierna weer terug naar het vliegveld waar wij ons te goed hebben gedaan aan een heerlijke vieze vette MacDonald maaltijd. Daarna opzoek naar de gate maar door een enorme vertraging bij de douane werd het holle, rennen en vliegen. Pff de captain had de gate al gesloten maar tegen 24 gemotiveerde Gambiagangers kon de stewardess niet op. Aangekomen in Gambia werden wij uitbundig begroet door Syl en zijn volenteers. Het was op dat moment nog 28 graden en de warmte viel als een deken op ons neer. In open trucks onze eerste rit door de donkere nacht van Gambia. Aangekomen op onze verblijfplaats wachtte ons nog een verrassing. Een late night dinner, hierna nog een aantal liederen gezongen en toen eindelijk!! ons “witte tent” in. 

Church in Africa 
Hitte! Dat is waar wij deze dag mee begonnen. En wat gemoedelijk geschreeuw van Bertus. Rond een uur of 8 stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar. Om kwart over negen werden wij naar de lokale kerk gebracht om daar de dienst bij te wonen. Wij werden begroet door de brede lach van Syl. En de kerkdienst kon beginnen! Wij werden gebracht in 2 groepen, waardoor de laatste groep een preek minder heeft meegemaakt. Toen de 2e groep binnen was begon de hele kerk te zingen, er waren ook bekende liedjes tussen. Er werd tijdens de dienst gevraagd wie er voor het eerste was, dat waren wij natuurlijk. Hierna werden wij toegezongen en er werden handen geschud. Op deze manier werden wij verwelkomt in Gambia en in de gemeente. Wij voelden ons op dat moment ook echt welkom. De dienst liep ten einde en Syl scheurde uit zijn broek. Hij moest van de pianist een sjaal om, zodat hij niet voor schut stond. Na de dienst gingen we op zoek naar Syl zijn vrouw. We hadden nog een kadootje voor zijn vrouw en pasgeboren zoontje met wie iedereen op de foto is geweest. Rond het middaguur was er een korte vergadering voor een plan de campagne, waarin bepaald werd wie wat zou doen. En toen werd ook, tot iedereens vreugde, besloten om naar het strand te gaan. Hier hebben wij de rest van onze vrije dag heerlijk genoten van de zon en de zee (en de kwallen). Na onze eerste heerlijke emmer/fles douche weer aan een warme prak. ’s Avonds zang en dans met als toppunt Robert die de limbodans won.