Clicky

Meer dan de helft van deelnemers Sport4Work heeft werk

Copyright Omroep Zuidplas

Woensdagavond 8 juli werd bij Rotary Zuidplas teruggekeken op twee edities Sport4Work. In het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 vonden de edities plaats. In totaal deden 30 jongeren, die om wat voor reden dan ook moeite hadden met het vinden van een baan, mee aan het project.

Met een pittig programma, bestaande uit theorie (oa sollicitatietraining), sport en een werkervaringsplek werden de jongeren voorbereid op de arbeidsmarkt.

De 1e editie is een half jaar geleden, hoe is het deze deelnemers vergaan? Maar liefst 8 deelnemers zijn aan het werk. Een geweldig resultaat. Twee deelnemers doen intensief vrijwilligerswerk. Eén van de deelneemsters, Mara Verspoor (25 jaar) is deze avond aanwezig om te vertellen hoe zij het project ervaren heeft: ‘’Aan het begin wist ik niet wat ik er van moest verwachten. Maar ik ben echt blij dat ik mee heb gedaan. Door Sport4Work ben ik weer positiever gaan denken en heb ik geleerd om rust te nemen en op mezelf te vertrouwen bij het nemen van beslissingen. Ik heb nu werk, maar wil nog veel meer gaan ontdekken.’’

Na het bijzondere verhaal van Mara is het de beurt aan Gerben Louwerse (23 jaar), die mee heeft gedaan aan de 2e editie: “Sport4Work heeft veel voor mij betekend. Voor ik er aan begon, wist ik niet welke kant ik op wilde. Ik wist niet goed wat ik kon gaan betekenen in de maatschappij. Door de training en de vele gesprekken, weet ik nu welke kant ik op wil. Ik heb me ingeschreven voor een opleiding waar ik na de zomer mee van start ga. Het is voor het eerst dat ik iets ga doen,  waar ik helemaal vanuit mezelf voor kies en waar ik achter sta.’’ Net als Mara en Gerben, kijken alle deelnemers positief terug op hun deelname. Niet voor niets beloonden zij het project dan ook met een 9,5. Nieuwe deelnemers moeten even geduld hebben, de 3e editie gaat in januari van start.