Clicky

Ruim 2000 scholieren bezoeken Kinderen van Moeder Aarde

Copyright Omroep Zuidplas

In het kader van cultuureducatie verwacht Jongerentheater Quint vanaf donderdag 10 september ruim 2000 scholieren bij de schoolvoorstellingen van de familievoorstelling Kinderen van Moeder Aarde (6+).

Het is een spannende voorstelling over een onmogelijke liefde in een strijd tussen twee culturen, naar het gelijknamige boek van de veelvuldig bekroonde Thea Beckman (Kruistocht in spijkerbroek). Gespeeld, gezongen en gedanst door 34 jongeren uit de regio.

Zeshonderd jaar na de Derde Wereldoorlog. Terwijl in een vervuild en dor Europa opnieuw soldaten door de straten marcheren, heeft Groenland een heerlijk klimaat gekregen en een samenleving die geleid wordt door wijze vrouwen. Zonder wapens en met liefde voor de natuur. Iedereen is gelukkig. Behalve de zeventienjarige Christian, de zoon van de 'koningin'. Zijn vader is verdwenen en hijzelf wordt verliefd op een meisje uit het volk. Dan verschijnt er een angstaanjagend ijzeren oorlogsschip uit Europa ...

Beckman schreef dertig jaar geleden dit nog steeds actuele boek. Het is een familievoorstelling voor iedereen. Oma's en opa's hebben haar boeken vroeger vast (voor)gelezen, ouders kennen ze, en ook scholieren maken nog steeds boekverslagen over dit spannende verhaal.

Iedereen is welkom bij de vrije voorstellingen: vrijdag 11 september 19.30 uur is de première in het Isala Theater. Vorig jaar was de première van Jongerentheater Quint uitverkocht, dus wees er snel bij.

De voorstelling dingt mee naar de Amateur Musical Awards. De voorstelling Hasse Simonsdochter, eveneens naar een boek van Thea Beckman sleepte eerder twee nominaties in de wacht, waaronder Beste Regie. 

Kinderen van Moeder Aarde is na de première te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op zaterdag 12 september 19.30 uur en zondag 13 september aanvang 15.00 uur. Reserveren via www.isalatheater.nl.
Op zaterdag 3 oktober aanvang 15.00 uur in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.
In Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) zijn de laatste voorstellingen op zaterdag 10 oktober 20.00 uur en op zondag 11 oktober aanvang 15.00 uur. Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl. Kaarten kosten € 14 of € 11 (t/m 17 jaar) inclusief garderobe en consumptie.

Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

Script en regie door Marnix Keeven, composities door Robin van Hilten en de choreografie is van Renate de Jong.