Clicky

Kerktorens beklimmen en veel meer op Open Monumentendag

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag, zaterdag 12 september, is het landelijk Open Monumentendag en zijn heel veel monumenten te bezoeken. In de gemeente Zuidplas is ook vanalles te doen. Waaronder het beklimmen van kerktorens met een geweldig uitzicht op de eigen omgeving.

In de gemeente Zuidplas zijn wel 55 rijksmonumenten en daarvan zijn er op Open Monumentendag tussen 10 uur en 16 uur bijna 20 te bezoeken. Onder andere zes kerken, vier boerderijen, drie molens, drie oudheidskamers en een aantal steenovens en particuliere woningen.

In een gratis boekje, dat is af te halen bij de oudheidkamers van de drie historische verenigingen in Moordrecht, Nieuwerkerk en Zevenhuizen, staat alle informatie over de rijksmonumenten en welke te bezoeken zijn, plus een aantal fietsroutes die langs de monumenten gaat. 

In Moordrecht is de Oudheidskamer te vinden in het gebouw van Vivere, het vooormalige Raadhuis. In Nieuwerkerk aan den IJssel is de Oudheidskamer gevestigd aan de 's-Gravenweg 6 en in Zevenhuizen is het lokale museum aan de Tweemanspolder 15 te vinden.

Een compleet overzicht van alle activiteiten staat ook hier