Clicky

Nieuw concept Zuidplas Muziekfestival

Copyright Omroep Zuidplas

Het Zuidplas MuziekFestival hanteert voor zaterdag 10 oktober 2015 een nieuw concept van het festival. Was het festival de laatste jaren op één locatie, voor zowel de korenmiddag en de orkestenmiddag, nu zal de korenmiddag op diverse locaties in het dorp Zevenhuizen plaatsvinden.

De orkesten sluiten het festival af met een concert in Swanla. Zo’n tien koren doen mee aan de korenmiddag die de uitdagende titel ‘beKOORlijk7-huizen’ heeft meegekregen.  Zevenhuizen zal voor één middag vol zijn van koren. Het doel van dit Zevenhuizen vol koren is dat iedereen die bewust komt luisteren of toevallig langs wandelt, bekoord wordt door de koormuziek. De podia waar de koren zingen, zijn de Ontmoetingskerk en het kleine kerkje van de vrijzinnige protestanten. Bovendien zal er koormuziek klinken bij diverse winkels zoals bij Bac, The Old Bakery en Boode, de fietsenwinkel.

De koren die deelnemen zijn voornamelijk uit de gemeente Zuidplas. Ook doet een koor uit Ommoord en een koor uit Hoogvliet mee. De muziek die te horen is, is van kerk tot kroeg, van klassiek tot pop. De korenmiddag wordt geopend door de Slagwerkkidzz van De Kleine Trompetter o.l.v. Kees de Dreu (ook docent bij MOZ-Art, muziekonderwijs). De middag wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van de koren op het Dorpsplein. Tussendoor zullen op de diverse locaties ook leerlingen van MOZ-Art optreden.

Orkestenavond

Het Symfonisch blaasorkest Da Capo uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Harmonie Kunst na de Arbeid uit Moordrecht en muziekvereniging De Kleine Trompetter uit Zevenhuizen verzorgen op 10 oktober ’s avonds een concert in Swanla. De avond wordt afgesloten met twee gezamenlijke stukken. Zij blazen samen het Zuidplas MuziekFestival 2015 uit.