Clicky

Enorme files door ongeval motorrijder op A20

Copyright Omroep Zuidplas

Een oliespoor op de A20 tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel heeft dinsdag 15 september voor enorme vertraging gezorgd. Het oliespoor werd veroorzaakt door een motorrijder die onderuit ging rond de klok van 7.00 uur.

Het ongeval liep voor de motorrijder in spijkerbroek redelijk goed af. Met alleen een aantal schaafwonden hoefde hij niet eens naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen de motorrijder plotseling moest remmen voor een andere auto.

De motor raakte zwaarder beschadigd en bleek een flinke hoeveelheid olie te lekken. Hierdoor moest de linker rijbaan richting Rotterdam langdurig worden afgesloten. Twee uur na het ongeval kon de rijksweg weer worden vrijgegeven. Op dat moment stond het verkeer op de A12 vanaf Nieuwerbrug stil. Automobilisten richting Den Haag werd aangeraden om de N11 richting Leiden te nemen.

Foto's: Sylvia van Straalen