Clicky

Restauratie kerkorgel Hervormde kerk Zevenhuizen van start

Copyright Omroep Zuidplas

Na de avonddienst van 20 september is het kerkorgel gedurende bijna een jaar niet te bespelen. Restaurateur Van Vulpen uit Utrecht startte maandag 21 september met het demonteren van dit monumentale orgel.

Daar is gedurende de restauratie overigens aan de buitenkant - dus vanuit de kerk bezien - weinig van te merken. Muzikaal zal men het voorlopig met een gehuurd orgel moeten doen, dat overigens goed op die taak is berekend.

Twee van de vaste organisten zijn nauw betrokken geweest bij het uitkiezen van dit tijdelijk instrument. Het is de bedoeling de geluidsinstallatie te benutten voor een optimaal geluidseffect. Kortom, er wordt alles aan gedaan om het gemis van het kerkorgel zoveel mogelijk te compenseren. Dat zal waarschijnlijk maar ten dele lukken, maar dan verwacht men dat het enthousiasme over het gerestaureerde kerkorgel des te groter zal zijn.

Zie ook het artikel:
Restauratie orgel Hervormde kerk Zevenhuizen aanstaande