Clicky

Staatsbosbeheer gaat Rottemeren mogelijk beheren

Copyright Omroep Zuidplas

Staatsbosbeheer gaat in de toekomst mogelijk het recreatiegebied de Rottemeren beheren. Dat staat te lezen in een brief die de provincie naar het bestuur van het recreatieschap heeft gestuurd. De provincie wil uit alle recreatiegebieden stappen.

Het is de bedoeling dat de provincie en het Staatsbosbeheer op donderdag 24 september een intentie overeenkomst ondertekenen. De komende maanden wordt onderzocht of de nu provinciale organisatie GZH in z’n geheel ondergebracht kan worden bij Staatsbosbeheer. Om langdurige onzekerheid bij de medewerkers van GZH te voorkomen wordt geprobeerd het onderzoek zo snel mogelijk uit te voeren.

Het was al langer bekend dat de provincie de recreatieschappen anders wilde gaan regelen. Regels rond aanbestedingen maken de huidige werkwijze in de toekomst ook onmogelijk. Daarnaast speelt er een discussie dat de gemeente Rotterdam minder wil meebetalen aan de recreatieschappen rond de stad.

Naast de regels rond aanbestedingen wordt er de komende maanden ook gekeken naar de zeggenschap van de huidige deelnemers van de recreatiegebieden. De provincie stelt dat het belangrijk is dat er zeggenschap blijft bij de invulling die Staatsbosbeheer aan het beheer gaat geven. Staatsbosbeheer gaat de komende maanden in gesprek met de bestuurders van de recreatiegebieden waar de provincie momenteel in deelneemt.

Ook andere partijen worden bij de gesprekken betrokken. Voor het einde van het jaar moet er duidelijkheid zijn of en in welke vorm Staatsbosbeheer verantwoordelijk wordt voor het beheer van de Rottemeren en ander recreatiegebieden.