Clicky

Teams uit Nieuwerkerk en Zevenhuizen-Moerkapelle zamelen € 57.518,- in voor Roparun

Copyright Omroep Zuidplas

Teams uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle hebben gezamenlijk € 57.518,- ingezameld voor de Roparun. De totale opbrengst van de 24e editie is 5 miljoen euro. Dat heeft de organisatie donderdag 1 oktober bekend gemaakt.

Vanuit de opbrengst worden maar liefst 175 projecten ondersteund die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgend jaar vindt de 25ste editie van de Roparun plaats. Teams kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: "Roparunner ben je niet alleen in het Pinksterweekend. Het hele jaar door zetten de deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik ben trots op alle teams die zich op deze manier met hart en ziel inzetten om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen".

In de aanloop naar de Roparun hebben de teams zoveel mogelijk geld ingezameld. Ze organiseerden allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkochten de teams Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De volgende teams uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle hebben dit jaar geld ingezameld voor de Roparun:
- Team 70: Team Zeparo uit Zevenhuizen-Moerkapelle met een opbrengst van € 30.070,-
- Team 82: Team 82 uit Nieuwerkerk aan den IJssel met een opbrengst van € 16.928,-
- Team 244: Run 2 Help uit Nieuwerkerk aan den IJssel met een opbrengst van € 10.520,-

Jubileumeditie 2016
Volgend jaar start de 25ste editie van de Roparun. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.
De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Teams kunnen zich nog aanmelden via www.roparun.nl inschrijven voor deze jubileumeditie.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.