Clicky

Ierse folkband The Fureys in Swanla

Copyright Omroep Zuidplas

Shantykoor Het Kraaiennest, dat Swanla in Zevenhuizen als thuisbasis heeft, bestaat twintig jaar en viert dat onder meer met een feestelijk optreden. Op zondag 1 november is er een optreden van de Ierse folkband The Fureys in Swanla.

The Fureys, een heel muzikale familie uit Ierland, reizen al 37 jaar rond de wereld en toeren momenteel door Nederland. De  broers Eddie en George Furey worden tijdens deze concerten bijgestaan door accordeonist Camillus Hiney, bassist Aidan Guilfoyle en de talentvolle jonge banjospeler Ger Lord, die deze toer de zieke Davey Arthur vervangt.

Volgens kenners zijn The Fureys zelfs beter dan The Dubliners. De band is onder meer bekend van songs als The Green Field Of France, The Old Man, Steal Away en The Red Rose Café, een vertaling van Het Kleine Café Aan De Haven van Pierre Kartner.

De Ierse folkband The Fureys treedt zondag 1 november op in dorpshuis Swanla te Zevenhuizen. De aanvang is 13.30 uur en de zaal gaat op 13 uur open.

Zie verder www.thefureys.nl en www.shantykoor.nl