Clicky

Scouting Nieuwerkerk op herfstkamp met de scouts uit Bückeburg

Copyright Omroep Zuidplas

In de herfstvakantie is scouting Nieuwerkerk aan den IJssel op kamp geweest in Goch in Duitsland. Op het terrein van klooster Graefenthal troffen ze de Duitse scouts uit Bückeburg, waar ze al jaren goede vriendschapsbanden mee hebben.

Het thema van het kamp was het verhaal van Ronja de roversdochter. Een verhaal waarin twee roversfamilies vijandig tegenover elkaar staan, maar door de vriendschap van 2 van hun kinderen, Ronja en Birk, uiteindelijk gaan samenwerken en vriendschap sluiten. Dit thema kwam tot uiting in allerlei spelen, zoals vlaggenroof (Nederland- Duitsland: 1-1) en een postenspel waarbij Duitsers en Nederlanders moesten samenwerken.

Tussendoor was er ruimte voor gezelligheid en verbroedering bij het kampvuur. Na 3 dagen met elkaar door te hebben gebracht, was het weer tijd om afscheid te nemen. Gelukkig in de wetenschap dat herhaling van dit evenement zeker plaats zal vinden.