Clicky

Geslaagd kerstdiner ouderen in De Schakel Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

Traditiegetrouw vond er op 16 december het jaarlijkse kerstdiner voor de ouderen van de RK kerk St. Johannes Onthoofding plaats in de ontmoetingsruimte van De Schakel.  De samenwerking met team en cliënten van De Schakel maakte dit jaar het Kerstdiner extra bijzonder.

Het team en clienten van de Schakel namen een groot deel van de organisatie voor hun rekening. De mensen van de kerk zorgden ervoor dat de gasten uitgenodigd werden en regelden zo nodig het vervoer, de andere zaken heeft De Schakel verzorgd.

De kerk maakt wel vaker gebruik van ruimtes van De Schakel. Het activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep is dit jaar gestart met het aanbieden voor activiteiten voor inwoners van Moordrecht. Daar komen veel ouderen op af. Van daaruit ontstond het idee om samen het kerstdiner te organiseren. Beiden willen graag verbinding in Moordrecht tot stand brengen tussen verschillende groepen mensen.

Kilo’s groenten

Voor cliënten van De Schakel is het een leuke uitdaging om een kerstdiner te verzorgen. Zij hebben ieder met hun eigen talent een steentje bijgedragen. “Al een paar weken terug zijn we begonnen met het bedenken en uitvoeren van de tafel aankleding”, vertelt Margarieta die op afdeling Papier werkt.” Ik heb meegeholpen met het maken van de placemats en bestekzakjes, dat moet heel precies”. In de keuken van De Schakel zijn 10 kilo stoofpeertjes, 8 kilo aardappelen en 5 kilo spruiten verwerkt. In de ontmoetingsruimte werden de tafels feestelijk gedekt. Om 11.00 uur werden de gasten ontvangen met koffie en thee. Cliënten van De Schakel die de kantine als werkplek hebben zorgden voor de bediening.

Inloop

De gasten waren  vol lof over de inzet van de cliënten van De Schakel. “Ik had nooit gedacht dat dit zou kunnen, als ik zie met  hoeveel aandacht en plezier deze mensen aan het werk zijn, dan geniet ik extra”, gaf een van de gasten aan. Ik wil nog wel eens terug komen”. Daarvoor biedt De Schakel mogelijkheden Op maandag en woensdag  is De Schakel open voor inloop. Inwoners van Moordrecht zijn dan welkom voor een kopje koffie een praatje of een activiteit. Momenteel is de  belangstelling daarvoor wisselend, maar toenemend. “Als er een groepje mensen is dat graag wil komen dan is men van harte welkom”, vertelt Monique Rook, begeleidster van de Gemiva-SVG Groep.” Ook als je zelf graag iets wil ondernemen kan dat, maar we organiseren ook zelf activiteiten”.  Onder de gasten  bevonden zich ook mensen die al gebruik maken  van de dagbesteding die De Schakel biedt aan ouderen via De Huiskamer.  Sinds een paar maanden is De Huiskamer geopend en bedoeld voor ouderen die het overdag niet redden alleen en hulp of verzorging nodig hebben.