Clicky

Dirk-Jan Boerman richt Beachmission op

Copyright Omroep Zuidplas

Beachmission is interkerkelijke zendingsorganisatie die actief hoopt te worden in Europese badplaatsen waar veel jongeren op strandvakantie gaan. 

Nieuwerkerker Dirk-Jan Boerman was tot voor kort werkzaam bij Nieuwerkerkse stichting Naar House. Een vraag die hem daar al jaren bezig hield was hoe de jongeren die ze bij de muziekevenementen spraken verder konden helpen in hun relatie met God. Hij kreeg in 2007 de visie om naar Lloret de Mar te gaan en daar jongeren tijdens hun vakantie te ontmoeten en het evangelie te delen.

In de zomervakantie van 2015 wil Dirk-Jan Boerman (35) een evangelisatiereis naar Lloret de Mar met ca. 20 christenen uit verschillende kerken organiseren. Deze Spaanse badplaats is de meest populaire bestemming voor feestvakanties onder duizenden Nederlandse-, maar ook Spaanse-, Franse-, Duitse- en Italiaanse jongeren. Tijdens de afgelopen zomer is Dirk-Jan hier een week geweest om de omgeving te verkennen en contacten te leggen met zendelingen en voorgangers. In de afgelopen 7 jaar heeft Dirk-Jan deelgenomen en leiding gegeven aan evangelisatiecampagnes met een vergelijkbare opzet in Renesse.

De aanpak tijdens deze evangelisatiereis is dat er ‘s avonds en ‘s nachts in het uitgaansgebied contact gelegd wordt met de jongeren en dat er één op één gesprekken worden gevoerd waarin met hen het evangelie wordt gedeeld. In de wat langere gesprekken worden jongeren ook uitgenodigd voor een gratis buffet. Dit buffet begint met sport. Tijdens het buffet is er live muziek, vertelt één van de deelnemers zijn of haar ‘life-story’ en nodigt een vertegenwoordiger van een lokale kerk de jongeren uit voor een kerkdienst de eerst volgende zondag en. Aan het eind van het buffet nemen we een enquête af om er achter te komen of een kerk in de omgeving waar de jongeren wonen hen mag benaderen. “Met God’s hulp hopen we over enkele jaren evangelisatiereizen naar de meest populaire bestemmingen van feestvakanties in Europa te organiseren met deelnemers uit meerdere landen.”

Op 17 maart a.s. is er een informatieavond (Informatieavond evangelisatiereis naar Lloret de Mar) in het Kerkelijk Hervormd Centrum in Nieuwerkerk a/d IJssel. Iedereen die meer wil weten over deze reis is van harte uitgenodigd voor deze avond. Inloop met koffie en thee om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie zie: http://www.beachmission.org/organisation-menu/about/