Clicky

Nog steeds geen duidelijkheid over housefestival in Eendragtspolder

Copyright Omroep Zuidplas

Er is nog steeds geen duidelijkheid of het geplande housefestival in de Eendragtspolder tussen Rotterdam Nesselande en Zevenhuizen op 23 mei door kan gaan. Maandag 4 mei zijn er nog gesprekken gevoerd met betrokkenen.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat het geplande housefestival “1992 is for you” samenvalt met een al eerder geplande grote roeiwedstrijd in de Eendragtspolder. Tijdens een mediabijeenkomst van het college van B&W van de gemeente Zuidplas werd maandag duidelijk dat er nog steeds gesprekken zijn. Eigenlijk had er vorige week al een besluit moeten vallen over de vergunningaanvraag voor het housespektakel in de polder.

De gemeente Zuidplas ziet het samenvallen van de twee evenementen niet zitten. Tijdens een raadsvergadering in april heeft de stichting achter de roeiwedstrijd laten weten dat het samenvallen geen optie is omdat het stil moet zijn tijdens de start van het roeien. De gemeente Rotterdam heeft inmiddels laten weten dat de roeibaan voor moet gaan op de nieuwe evenementen functie in de Eendragtspolder.

Binnen het recreatieschap Rottemeren moet er een oplossing gezocht worden voor het planningsprobleem. Het recreatieschap is een samenwerking tussen de gemeenten Lansingerland, Rotterdam, Zuidplas en de provincie Zuid-Holland. Het lijkt er op dat er een flinke schadeclaim te verwachten is op het moment dat één van beide evenementen moet wijken. De roeiwedstrijden kunnen niet verschoven worden in verband met een vaste planning van deelnemers en voor het housefestival zijn al langere tijd kaartjes verkrijgbaar van bijna 40 euro per stuk. Via Facebook hebben meer dan 2.000 mensen laten weten naar het festival te willen komen. Het housefestival zou een ode moeten worden aan de start van de Rotterdamse Dance scene in het begin van de jaren 90.

Beluister de toelichting van burgemeester Gert-Jan Kats tijdens de media bijeenkomst op maandagmiddag 4 mei: