Clicky

Sterk concertdebuut Leen Koster in IJsselstein (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 12 maart trad de Nieuwerkerkse voorganger van De Volle Evangelie Gemeente “het Kruispunt” voor het eerst op voor het grote publiek.

In de Pauluskerk (IJsselstein) trad Koster aan met een volledige professionele band en zong naast enkele nummers van Marco Borsato (Margarita) de nummers van zijn debuut CD “Diep van binnen” die in november 2015 werd uitgebracht. De veelal uit het leven gegrepen nummers werden enthousiast ontvangen bij het naar schatting 500 koppige publiek. De tekstueel wat zwaardere nummers over de vluchtelingen problematiek, pesten, echtscheiding en rouwverwerking en de lichtere nummers zoals het kan vriezen en dooien verweef Koster prachtig in het anderhalf uur durend concert.

Met zijn kleindochter op de schouder zong hij het zeer gevoelige “Kind van mijn kind” en ook bij “Veel te vroeg” pinkte men hier een daar een traantje weg. “Voor nu tot ziens, mijn lieve kind. Rust maar zacht in de armen van Hem, die al het verdriet overwint.”


(foto 's: Willem Dooijewaard)

Tussen de nummers door verhaalde Koster de context van de nummers zo ook bij het gevoelige Papa waarmee hij het concert afsloot. Het aanwezige publiek reageerde af en toe afkeurend op de omstandigheden waarin Kosters jeugd plaats vond. In een korte reactie na afloop zei Koster “ondanks een keelontsteking toch nog vrij aardig kunnen zingen”

In het half uur durend voorprogramma traden Andre en Efi Knevel op. Zij zongen enkel nummers o.a. waaronder het overbekende lied “De taal van liefde”. Het sympathieke duo kon op veel sympathie rekenen van het publiek.Volgende week zaterdag zingt Koster opnieuw enkele liedjes bij Andries Knevel op radio 5 vanaf 19:00 uur.