Clicky

Cabrio belandt ondersteboven onderaan IJsseldijk tussen Nieuwerkerk en Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

De bestuurder van een cabrio is met alleen lichte verwondingen uit z'n auto gekomen na een ongeval op de Schielands Hoge Zeedijk tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. De man is met hoge snelheid van de dijk gereden en ondersteboven tot stilstand gekomen.

Het ongeval gebeurde maandagmorgen 4 april rond 8.00 uur. De sportwagen kwam vanuit Nieuwerkerk en haalde met grote snelheid een vrachtwagen in en verloor de macht over het stuur. Na een bijna botsing met de vrachtwagen reed de bestuurder van de dijk en nam daarbij een lantaarnpaal mee.

Onder aan de dijk is de auto ondersteboven tot stilstand gekomen. De inzittenden van de vrachtwagen die even daarvoor bijna van de dijk waren gereden zijn gestopt en hebben samen de auto opgetilt waardoor de man uit zijn cabrio kon kruipen.

De man bleek alleen een snijwond op zijn voorhoofd te hebben en is terplaatse door ambulance personeel geholpen. De inmiddels gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Het slachtoffer gaf ook aan omstanders toe dat hij veel te hard gereden had.

 

Foto's:Sylvia van Straalen