Clicky

Burgemeesters Capelle en Zuidplas openen uitbreiding leefgoed de Olifant

Copyright Omroep Zuidplas

Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel en burgemeester Kats van Zuidplas hebben donderdag 7 april de uitbreiding van leefgoed de Olifant officieel geopend. De uitbreiding bestaat uit extra vergaderlocaties op het leefgoed tussen Capelle en Nieuwerkerk.

Rond de voormalige steenoven de Olifant in het buurtschap Ver Hitland, aan de Groenendijk, tussen Capelle en Nieuwerkerk, is in de afgelopen jaren een mooi gebied ontstaan. In dit gebied treft u niet alleen horecagelegenheid De Dames aan, maar ook verschillende vrijstaande vergaderlocaties. De komst van Leefgoed de Olifant is één van de positieve effecten van het Project Hollandsche IJssel. De eigenaressen van Leefgoed de Olifant speelden op de ontwikkeling in en Restaurant De Dames opende in 2013 met daarbij twee vergaderlocaties.

Bedrijven en instellingen gebruiken de locaties om rustig te kunnen vergaderen, trainen of voor workshops. In plaats van een dagje op de hei vinden mensen er rust aan de rand van de wei. De animo bleek zo groot dat een uitbreiding niet kon uitblijven. Donderdag 7 april is met een ludieke openingshandeling een geheel nieuw gebouwde locatie, De Hut, geopend. De burgemeester van Zuidplas, Gert-Jan Kats, en die van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam, gaven een nieuwe dimensie aan gemeentelijke samenwerking die u in onderstaande video kunt zien.