Clicky

Autocross Zevenhuizen gered door bouwbedrijven!

Copyright Omroep Zuidplas

De autocross op Hemelvaartsdag bij Zevenhuizen kan vrijwel zeker toch doorgaan. Een dag nadat de handdoek in de ring werd gegooid is een oplossing in zicht. Dankzij enorme inzet van de afdeling Ruimte van de gemeente Zuidplas en twee project ontwikkelaars is een terrein gevonden.

Na het bekend worden van de problemen met het geplande terrein in de Eendragtspolder is in twee dagen tijd in oplossing gevonden. Bouwbedrijf Thunnissen en de ontwikkelcombinatie GOM Zuidplaspolder stellen een terrein beschikbaar dat groot genoeg is voor de autocross. De jaarlijkse happening vindt nu plaats bij Zevenhuizen-Zuid vlak langs de N219.

Deze week werd bekend dat de autocross niet kon plaats vinden in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen. Verschillende zeldzame vogelsoorten zijn gevlucht voor hoogwater rond de roeibaan en nestelen nu op het evenementen terrein in de polder. Door bepalingen in de Flora en Faunawet is een autocross op het terrein uitgesloten.

Na het bekend worden van het nieuws is onder leiding van wethouder Jan Hordijk vanuit de afdeling Ruimte bij de gemeente Zuidplas contact gezocht met bouwbedrijf Thunnissen. De ontwikkelaar is actief bij de woningbouw in Zevenhuizen-Zuid. Vervolgens is ook contact opgenomen met de bedrijven achter de ontwikkelcombinatie GOM Zuidplaspolder. Alle betrokkenen hebben vervolgens toestemming gegeven.

Op de grond waar de komende jaren meer dan 1.000 woningen moeten komen kan nu dus vrijwel zeker de autocross op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, plaatsvinden. Autocross organisator Henk Wooning is donderdagavond dolgelukkig met de oplossing die in zicht is. De afgelopen dagen is hij door al stress zeker twee kilo afgevallen. Ook bij muziekvereniging De Kleine Trompetter is er enorme blijdschap. De vereniging is financieel afhankelijk van het evenement.

De komende dagen ligt er nog wel een uitdaging om al het papierwerk in orde te krijgen. Maar dit moet, mede gezien de enorme inzet van alle partijen, net voor de deadline te doen zijn.