Clicky

Mannenkoor Nieuwerkerk ondersteunt herdenking Holocaust in Sint Laurenskerk

Copyright Omroep Zuidplas

De Rotterdamse kerken hebben Mannenkoor Nieuwerkerk opnieuw gevraagd deel te nemen aan de herdenkingsdienst van de Sjoa, dit maal op 8 mei 19 uur in de Sint Laurenskerk.

Het koor zingt liederen uit de synagoge. Aan de dienst werken ook leden van de joodse gemeenschap mee.

Wereldwijd herdenken joden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op dezelfde dag van de joodse kalender. Dit jaar valt die dag in onze agenda op 5 mei, te beginnen de avond ervoor. Het Israëlische parlement stelde deze Dag der vernietiging en heldendom in 1951 vast en relateerde de datum aan die van de vernietiging van het getto van Warschau in 1943.

In verbondenheid met de joodse gemeenschap organiseren diverse kerken  in ons land  speciale gedenkdiensten. Aan de Stieltjesstraat in Rotterdam staat een monument ter nagedachtenis aan de ca. 15.000 joodse Nederlanders, die vanuit Loods 24 naar de vernietigingskampen zijn gegaan. Sinds drie jaar is er ook een kindermonument voor 686 weggevoerde kinderen.