Clicky

Organisator autocross: "Al die mensen zien genieten, daar doe je het voor!" (video)

Copyright Omroep Zuidplas

De traditionele autocross bij Zevenhuizen heeft donderdag 5 mei zo’n 4.000 bezoekers getrokken. De autocross trof dit jaar top weer. Op de locatie bij het Koningskwartier konden de bezoekers genieten van veel vliegende klei kluiten, veel deuken en heel veel crossauto’s.

Organisator Henk Wooning was na afloop uiteindelijk een gelukkig organisator. De EHBO heeft geen pleister hoeven plakken en de beveiliging had bijna een snipperdag en kon genieten van het mooie weer. De exacte bezoekers aantallen had hij nog niet meegekregen maar hij schatte de toeschouwers inclusief kinderen die dit jaar weer gratis naar binnen mochten op zo’n 4.000. “Al die mensen zien genieten daar doe je het uiteindelijk voor” zo liet hij weten.

De autocross bij Zevenhuizen wordt al tientallen jaren georganiseerd op Hemelvaartsdag. De editie van dit jaar stond alleen plotseling op losse schroeven doordat de beoogde locatie in de Eendragtspolder onbruikbaar bleek. Door tussenkomst van de gemeente Zuidplas en de bouwondernemingen Thunnissen en GOM Zuidplaspolder kon de cross uiteindelijk toch doorgaan.

Vrijdag volgt voor de medewerkers van de cross nog een dag van opruimen van de troep waarna zaterdagavond een Nederlands Muziekfeest wordt gehouden. Het feest is verplaatst naar Swanla in Zevenhuizen.

Bekijk onderstaande videoreportage gemaakt door de debuterende Jaleesa Glen en Remi van Tienhoven.