Clicky

Inzamelingsactie voor nieuwe ezels kinderboerderij IJsselhage

Copyright Omroep Zuidplas

De inzamelingsactie voor twee nieuwe ezels voor de Nieuwerkerkse kinderboerderij IJsselhage gaat de goed kant op. Na drie weken is twee derde van het benodigde bedrag bijeengebracht. De kinderboerderij heeft bijna 1.000 euro nodig om twee ezels naar Nieuwerkerk over te laten komen.

De ezels gaan de leegte opvullen die is ontstaan na het overlijden van de 27-jarige ezel Mira in februari dit jaar. Om de benodigde euro’s binnen te krijgen is in april een actie gestart. Bezoekers van de kinderboerderij aan de Fransezoom kunnen doneren. Maar ook in diverse winkels zijn geldpotjes te vinden.

Op dit moment is nog zo’n 200 euro nodig om de twee ezels naar Nieuwerkerk te laten overkomen. Het gaat om Bessie en Billie die nu worden opgevangen bij de Ezelshoeve. Mocht de komende weken het benodigde bedrag worden overschreden dan wordt het gebruikt voor de aanschaf van een aantal benodigdheden.

Kinderboerderij IJsselhage is onderdeel van de woonvoorziening van Gemiva aan de Fransezoom. Mensen met een verstandelijke beperking zorgen voor de dieren en het onderhoud op de kinderboerderij.

Beluister ook een interview met Arjan Jonker, beheerder bij de kinderboerderij IJsselhage, uitgezonden op zaterdag 16 april.